Yapağının ekonomiye katkısı artacak

Yapağının ekonomiye katkısı artacak

Güney Marmara Bölgesi’ndeki küçükbaş hayvanlardan elde edilen yapağının ekonomiye daha fazla katkı yapmasını sağlamak amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

MYM Türkmen Boyları Federasyonu ile Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanlığı ve İnegöl Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği, Güney Marmara bölgesinde küçükbaş hayvanlardan elde edilen yapağının ekonomiye daha katma değerli olarak katkı sağlanmasına yönelik işbirliği toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof Dr Hüseyin Yıldız, Hayvan  Sağlığı ve Hayvansal Üretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Yöneticisi

Doç. Dr. Hakan Üstüner, MYM Türkmen Boyları Federasyonu Başkanı İsmail Kösen ve İnegöl Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Beki katıldı.

Toplantıya ilişkin bilgi veren MYM Türkmen Boyları Federasyonu Başkanı İsmail Kösen, “Atık halde bırakılan veya amatörce işlenen yapağının toplanması, yıkanması, yağının alınması, İplik ve kumaş haline  getirilmesi, izalasyon malzemesi ve diğer hallerde ekonomik değerinin arttırılması konuları işlenerek bir sonraki toplantıya Uludağ üniversitesi ilgili diğer fakülteleri ve tekstil sektöründe yatırımları bulunan iş insanları ile değerlendirmeler yapıp, sonraki toplantı konusunda kararlar alınmıştır.

Ülkemiz ve ekonomimize katkı sağlayıp sonucun Hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.”dedi.

 



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50