Yapılaşmalardaki Sorunlar Çözülmeli

Yapılaşmalardaki Sorunlar Çözülmeli

17 Ağustos depreminde verilen kayıpların çokluğunu yapılaşmalardaki sorunlara bağlayan CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, ?Maalesef ki; ülkemizi yönetenler 18 yılda hiçbir ciddi araştırma ve proje geliştirmemiştir. Yine çarpık kentleşme, sağlıksız yapılaşma de

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Necmi Demir, 17 Ağustos depreminin yıldönümünü dolayısı ile açıklamalarda bulundu.

?KADER? DEYİP GEÇİŞTİRİYORLAR

Konu ile ilgili konuşan CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, ?İnsanların, ülkelerin ve dünyanın unutamadığı, onur duydukları veya acı çektikleri olaylar ve anılar vardır.Bugün 17 Ağustos? 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıldönümü. 18 bin civarında insanımız yaşamını yitirdi.Yaralı ve sakat kalanlarımız oldu.Yaşamını yitirenleri buradan rahmetle anarken geride kalanların acılarını paylaşıyoruz. Dünyada gelişmiş ülkelerde de depremler oluyor.Hatta daha büyük ölçekte depremler oluyor.İnsan kaybı ve maddi hasar kayıpları bizim kaybımızın yüzde 1´i bile değil.Bunun da nedeni deprem önlenmesi mümkün olmayan doğal bir olaydır.Bunun için ona göre bilimsel araştırmalar ışığında yerleşim ve yapılaşma gerekmektedir.Maalesef ki; ülkemizi yönetenler 18 yılda hiçbir ciddi araştırma ve proje geliştirmemiştir. Yine çarpık kentleşme, sağlıksız yapılaşma devam ediyor.Deprem vergisi olarak bilinen doğal afetlerde önleyici tedbirler için yapılan kesintilerin akıbeti belli değil.Plansız yapılaşmalarla milyarlarımız boşa giderken, doğal olaylar karşısında acze düşüp, açıklama yapmak yerine kader deyip geçiştiriliyor. Bu acılardan ders çıkarıp önlem alınması bir yana; tam tersi son yıllar da depremlerde toplanma alanları olabilecek yerler ve sel riski taşıyan bölgeler ranta açılmıştır ve yandaşlara peşkeş çekilmiştir.?

SİYASİ RANT VE ŞOV

?Bu süreçte İnegöl´de yapılan yatırımlarda bilimsel araştırma ve planlamadan uzak, günü birlik kararlar ve siyasi rüzgâra kurban gidiyor. Örnek olarak, yeni yapılan hastanenin yeri? Hastane açılalı 2 yıl olmasına rağmen hastanenin zemininden halen su çıkmaktadır.Olası bir depremde Allah korusun diyoruz ve yıkılma riskinin çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz.Bu durum için yetkililer ne gibi önlem almışlardır merak etmekteyiz.Başka bir çarpık yapılaşma konusu da Hamzabey mevkiinde 2016´da büyük bir şatafatla Büyükşehir Belediyesince açılışı yapılan mezarlık istinat duvarının, bugün milyarlar harcanarak iş makinaları ile tekrar yıkılması gibi.Bunlar da gösteriyor ki, iyi yönetilmiyoruz, plansız yatırımların, vatandaşa hizmet için değil, siyasi rant ve şov için yapıldığını gösteriyor.O istinat duvarı yapılırken hesabın neye göre yapıldığı ve yol genişletmesinin neden hesaba katılmadığını ve bu hesapsız ve plansız işlere ne zaman son verileceği merak konusudur? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07