www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yaralı çocuğa ziyaret

Yaralı çocuğa ziyaret

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, geçtiğimiz hafta sokak köpeğinin saldırısına uğrayarak bacağından yaralanan 12 yaşındaki Ahmet Can Yaldız´ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

İnegöl´de geçtiğimiz hafta Cuma günü akşam 18.00 sıralarında heykel bölgesinde yaşanan olayda, 12 yaşındaki Ahmet Can Yaldız arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada bir sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Bacağından yaralanan küçük çocuk hastanede tedavi olduktan sonra taburcu edilirken, İnegöl Belediyesi de olayın haber verilmesinin ardından harekete geçti. Bölgedeki köpekler Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince toplandı.

 

BAŞKAN TABAN EVİNDE ZİYARET ETTİ

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, sokak köpeğinin saldırısına uğrayarak yaralanan Ahmet Can ve ailesini bugün evlerinde ziyaret etti. Baba Mithat Yaldız ve Ahmet Can´a geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Taban´a, İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mesut Karıman da eşlik etti. Aileye konuyla ilgili bilgi verildi.

 

SOKAK HAYVANLARIYLA GEREKEN MÜCADELEYİ YAPACAĞIZ

Ziyaret sırasında bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, ?Geçtiğimiz günlerde Ahmet yavrumuz bir sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Ben bunu gördüğümde açıkçası kendi evladım gözüyle bakarak çok üzüldüm. Ve hızlı bir şekilde ziyaret etmek istedik. Bugüne nasip oldu. Bugün kendilerini ziyaret ettik. Açıkçası göreve geldiğimiz günden bu güne üzerinde yoğunlaştığımız, uğraş verdiğimiz konulardan biri sokak hayvanlarının özellikle vatandaşlarımıza zarar vermeyecek şekilde hayatiyetlerini devam ettirebilmesi. Nihayetinde onlar da bir canlıdır. Dolayısıyla o dengeyi kurabilmek adına, bilhassa vatandaşlarımızı da sürece katarak bizlere bildirimlerde bulunmalarını sağlayarak Veteriner İşleri Müdürlüğümüz vasıtasıyla bunlara müdahale etmeye çalışıyoruz. Ama görüyorum ki bu mücadelede farklı yöntemler, yenilikler bulmak zorundayız. Bir oğlumuz bu işten bir şekilde zarar gördü. Çok daha vahim durumda da olabilirdi bu olay. Dolayısıyla ben şehrin yerel yönetimler sorumlusu olarak bundan duyduğum rahatsızlığı arkadaşlarıma da ifade edip Ahmet evladımıza geçmiş olsun demek istedim. İnşallah bundan sonraki süreçte böyle bir şey yaşamayalım. Bunun için de gerekli mücadeleyi daha fazla yapacağımızı ifade etmek istiyorum? dedi.

 

HİÇBİR CANLIYA ZARAR VERİLMİYOR

Sokak hayvanlarıyla mücadelede yaşanan zorluklardan da söz eden Taban; ?Bu işin zorlukları da var. Vatandaşlarımız bize bir zararlı hayvanı bildirdiğinde ve biz buna müdahale etmek istediğimizde tabi bu bir canlı varlık ve kaçıyor. Uyuşturarak yakalamaya çalışıyorsunuz. Bu defa çevreden görenler hayvanlara zarar mı veriyorsunuz diye tepki gösteriyor. Bu kesinlikle böyle değil. Hiçbir şekilde hiçbir canlıyı öldürmeden onları rehabilite ederek onları yeniden yaşam alanına salıyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması için demek ki daha etkin bir mücadele göstermemiz gerekiyor? açıklamalarında bulundu.

 

Ziyaret sırasında Taban, Ahmet Can´a satranç takımı, çiçek ve çikolata takdiminde de bulundu. Baba Mithat Yaldız da yapılan ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71