www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

İlçe Müftülüğü ve din görevlilerince gerçekleştirilen Halep´e yardım kampanyası kapsamında toplanan 2 TIR dolusu yardım, Fatih Cami önünden bölgeye uğurlandı.

Dün saat 14.00´da Fatih Cami önünde düzenlenen törene ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

ENSAR OLMA MUTLULUĞU VE DÜNYA ONURU BİR ARADA

Program esnasında bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, "Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanetimizin işbirliğinde, Türkiye genelinde Halep´teki kardeşlerimize Ensar olma adına faaliyete geçildi. Şu ana kadar Bursa Müftülüğümüz olarak ve ilçeleri ile beraber 1,5 milyon TL toplandı. Yaklaşık 40 TIR´da bugün Bursa ve ilçe müftülüklerinden yola çıkacak. Allah Ümmet-i Muhammed olma bilincini bu vesile ile Müslümanlara yerleştirirken, Ensar ve Muhacir ruhunu da hem hayatında hem de gönlünde yeşertiyor. Elbette ki müminlerin sadece kardeş olduğu ve bir vücudun organları gibi birbirlerinin derdine ortak olacağını ifade eden Peygamber uyarıları ve tavsiyeleri, her Müslüman´ın gerek kulağına küpe gerek gönlünde inanç olarak yaşam tarzına dönüşmektedir. Bugün inşallah Allah bu necip millete hem Ensar olmanın mutluluğunun yaşatıyor hem de dünya onurunu lütfediyor. Ben canla başla çalışan tüm meslektaşlarıma, her türlü fedakârlığı tarih boyunca olduğu gibi bu günlerde de yapan hayırsever kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyorum? dedi.

OLMAK YA DA OLMAMAK MÜCADELESİ VERİLİYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?Eminim çevremizde söylüyorlardır, ?Türkiye´de onca yardıma muhtaç insan var. Buradakiler dururken neden oralara yardım yapıyoruz. Niye sadece Türkiye sahip çıkıyor da, diğer Arap ülkeleri sahip çıkmıyor´ diye... Az önce hocam ümmet olma bilincinden bahsetti. Valla kimin ne yaptığı bizim için önemli değil. Biz ülke olarak ne yapıyoruz, bunu düşünmek lazım. Ben 12,5 yıldır Belediye Başkanı olan bir kardeşiniz olarak bir sürü eve girip çıkıyorum. Türkiye´de bu kadar fakir falan yok, gönlünüz müsterih olsun. İnegöl Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşması, İnegöl Belediyesi Umuteli Yardım Merkezi 7/24 çalışıyor. Yakacak yardımından, kırtasiye yardımına kadar... Her şeyin dört dörtlük olduğunu söylemiyorum ama biz onlarla kıyaslanmayacak kadar rahat durumdayız. Hep çevrede konuşuluyor, ne işimiz var Suriye´de bizim, onlar kaçtılar geldiler Türkiye´ye... Şu anda olmak ya da olmamak mücadelesi veriliyor. Türkiye´nin dört bir taraftan nasıl sıkıştırıldığını, dönem dönem yapılan hain patlamalarla, işte suikastlar ile bu ülkenin nereye götürülmek istendiğini sanırım millet çok iyi biliyor. 20-30 Sene önceki Türkiye yok. Bakıyorum bu organizasyonda da caminin din görevlisinden cemaatine kadar, taşım işini hem Şoförler Odamız hem de Kamyoncular Kooperatifimiz organize etti. Herkesin burada ucundan tuttuğu bir konu var. Bu bizim birliğimiz ve kardeşliğimizin göstergesi. Bu birliği bozmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar ve bundan güçlenerek devam edeceğiz. Ben Müftülük personelimize çok teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin? şeklinde konuştu.

BÜTÜN ZENGİNLİKLERİN KAYNAĞI ALLAH´TIR

Son olarak söz alan Kaymakam Ali Akça, ?İşin özü şu; bu dünyada birileri arzu ediyor ki bütün zenginlikler kendilerinin olsun. Bütün kudret kendilerinin olsun. Oysa bizde biliyoruz ki bütün zenginliklerin kaynağı Allah´tır. Otoritenin kaynağı da Allah´tır. Allah bizden önemli bir şey istiyor. Birileri bütün kudretin kendilerine geçmesini isterken, Allah da bizden istiyor ki mazlumun yanında yer alın. Ve inanın bu asil millet tarih boyunca mazlumun yanında yer almayı kendine şiar edinmiştir. Vazife edinmiştir. Ve yine inanın ki başımıza ne getirmeye çalışıyorlarsa, bu asil milletin mazlumun yanında yer aldığı için getirmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz´da yaşadığımız rezalette bundan dolayıydı. Onlar ne yaparsa yapsın, bu aziz millet yine mazlumun yanında yer almaya devam edecektir. Çünkü Allah bizden bunu istiyor. Biz de bu nokta da Allah´a vermiş olduğumuz sözü tutuyoruz. B izim için önemli olan insan kavramıdır. Ve bu asil millet hiç bir ayrım gözetmeden mazlum insanların yanında yer almayı kendilerine şiar edinmiştir? ifadelerini kullandı.

Yola çıkmak için bekleyen TIR´lar, konuşmaların ardından edilen dualar ile uğurlandılar.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19