www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yardımlar Nepal´e Ulaştı

Yardımlar Nepal´e Ulaştı

İnegöl İHH İnsani Yardı Vakfı tarafından toplanılan yardımlar, 15-19 Mayıs tarihlerine Nepal´e ulaştırıldı.

Yardımları ulaştırmak üzere Nepal´e giden işadamları bölgedeki durum hakkın açıklamalarda bulundular.

 95 ÜLKE VE BÖLGEYE YARDIMLAR SÜRÜYOR

Konu ile ilgili konuşan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, ?Her sene olduğu gibi yine bu sene İHH olarak, 95 ülke ve bölgede yardım çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu sene ise İnegöl İHH olarak Nepal yolculuğumuz söz konusuydu. Nepal´de İnegöllülerin emanetlerini ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. 15 bin tane kumanya, 6 bin tane iftar ve 300 tane yetim çocuğumuzu giydirdik. İnegöl´de ki bu emanetleri yerinde dağıtımının, gitti mi, gitmedi mi, hem bu emanetlerin dağıtılmasında yardım etmek ve şahitlik yapmak üzere İnegöl´den 3 kardeşimiz Nepal´e yolculuk ettiler.  Bu kardeşlerimizden Nepal ile ilgili izlenimlerini dinleyeceğiz? dedi.

DÜNYA MAZLUMLARININ SON ÜMİDİ TÜRKİYE

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Murat Aydın ise, ?Öncelikle şunu belirtmek isterim ki İnsani Yardım Vakfı İHH´nın insanlık adına, İslamiyet adına yapmış olduğu birçok önemli çalışma ve organizasyondan birinin küçükte olsa bir parçası olmaktan çok büyük mutluluk ve gurur duydum. Yapılan bu tür organizasyonların yalnızca insanların aç olan midelerinin değil, merkezine Allah rızası koyulduğu, aslında daha çok ihtiyaç duydukları maneviyatlarına yönelik olduğu apaçık ortadır. Her zaman ayında olduğu gibi, bu Ramazan ayında da dünyanın yaklaşık 100 ülkesinde İHH tarafından gerçekleştirilen erzak ve iaşe yardımları, kurban kesimi ve iftar organizasyonlarına ben ve benim gibi birçok gönüllü de iştirak etmiş ve yapılan çalışmaları yerinde gözlemleme olanağı bulmuştur. Bizim en dikkat çekici gözlemimiz şu olmuştur ki; bizim gibi İHH´da herhangi resmi görevi olmayan iştirakiler ortalarda bulunmasa dahi yapılan organizasyonların son derece profesyonel, verilen her kuruş yardım ve bağışın kayıt altına alındığı ve bağışçıların geri dönüş ile belgelendirildiğidir. Buradan yola çıkarak şunu belirtmek isterim ki, İHH´ya gönül rahatlığı ile bağış,zekat ve kurbanlarını verebilirsiniz. Nepal, yaşarken hiçbir kıymet verilmeyen insanlarını, öldüklerinde kaldırım kenarlarında yaktıkları çöpler gibi yakan, açlara ve fakirlere, pislikten simsiyah akan Ganj nehrinin suyu kadar değer vermeyen gerçekten yardıma muhtaç tam bir 3. dünya ülkesi. Yıllarca İngilizler tarafından sömürülmüş, fakirliğe ve yokluğa alıştırılmış, sadece inandırıldıkları sapık dini ritüeller üzerine kurulu, sonu çöp gibi yakılıp tozları pis bir suya atılarak biten bir hayat. Onların ve onlar gibi dünyanın dört bir yanında nice insanın gerçekten yardıma ihtiyacı var ve onlara sadece dünya mazlumlarının son ümidi Türkiye ve sizler yardım edebilirsiniz diyor. Bu vesile ile fedakâr ve cefakâr tüm İHH çalışanlarına huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

?ÜLKEMİZİN KIYMETİNİ DAHA İYİ ANLADIM?

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?Nepal´e İHH İnegöl´ün misafiri olarak gittim. Hem kumanya dağıtımına, hem de diğer etkinliklere şahitlik yapmak üzere arkadaşların daveti üzerine gittik. Bize verilen görevi arkadaşlarım ile birlikte yerine getirdik. Kumanyaları dağıttık, iftarlarına katıldık. Gerçekten Murat kardeşimiz güzel bir şekilde özetledi. Ben ülkemizin kıymetini daha iyi anladım oraya gidince. Birçok ticari geziye çıktım. Birçok ticari geziler yapmıştım. Ama böyle bir yere ilk defa gittim. Güney Afrika´da büyük bir yoksullukla, büyük bir zenginliğin arasında ki uçurumu görmüştüm. Burada da orta dereceli insanlar ve fakir halk var. Müslümanlar var. Onlarla camide buluştuk. Çok genç insanlar camileri doldurdu. Çok memnun olduk onları görünce. Oranın Müslümanları bizimle ilgilendiler. Bu yardımların hedefine ulaştığını söylerim ve şahitlik ederim. İnşallah İnegöl halkı bu yapılan yardımın daha fazlasını tekrar üzerine koyarak gerçekleştirir? ifadelerini kullandı.

İHH, YÜZDEN FAZLA ÜLKEDE TÜRKİYE´NİN BAYRAĞINI DALGALANDIRIYOR

Daha sonra konuşan İnegöl İHH Başkanvekili ve projeler sorumlusu Mustafa Aksakaloğlu, ?İHH ile birçok defa insani yardım ile ilgili seyahatlerde bulundum. Son seferde 15-19 Mayıs tarihlerinde Nepal´e gittik. Hemen kısaca Nepal ile ilgili bilgi vermek gerekirse; Nepal 25 Milyon nüfuslu, %4,4´ü Müslüman olan, ekonomik sıkıntıları ciddi manada yoğun olan bir 3. Dünya ülkesi. 5 milyonluk başkentinde bir trafik lambası bile yok. Bizim orada ki İHH´nın partneri, İslam Merkezi adı altında bir dernek. Orada ki faaliyetlerimizi bu kardeşlerimizin organizasyonları ile gerçekleştiriyoruz. Bu senede bize orada ciddi bir mali bütçesi olan yetim giyindirme, erzak dağıtma, sosyal yardımlarda bulunma, kurban kesme, iftar verme ile ilgili bir pay düştü. Bizde seve seve gittik buradan 2 tane ağabeyimiz ile. Her gittiğim ülkede şunu daha iyi görüyoruz, dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. İslam´ı da en güzel yaşama imkânı sunan bir ülkede yaşıyoruz. Orada ki gençlerde şu sıralar daha çok İslam´ı kabul etme akımı var. Bundan dolayı bizde İnegöl halkının çorbada tuzu olsun diye, İslam´ı kabul eden gençlerde bir payı olsun diye, İnegöl İHH olarak Nepal´de bir program yaptık. Allah´a çok şükür kazasız, belasız, sıkıntısız gidip geldik. İHH, yüzden fazla ülkede Türkiye´nin bayrağını dalgalandırıyor. Her gittiği yerde gerçekten diğer yerlerden İnsani Yardım Derneklerine kıyasla çok daha profesyonel ve ciddi yardımlarda bulunuyor. Bizde bunları gittiğimiz ülkelerde partner kuruluşlar, diğer ülkelerden isteyemediklerini Türkiye İHH´dan bekliyorlar. Bu bize gurur veriyor hem de işimizin zor olduğunu gösteriyor. İnsanların güvenerek, gönül rahatlığı ile, birinci elden yardım yapıyor gibi, zekatlarını, fitlerini, kurbanlarını, ayni bağışlarını İHH´ya yapmalarını temenni ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9142,4%0,69
  • DOLAR

    32,39% 0,23
  • EURO

    35,02% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2325,15% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77