www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

?YARGI BAĞIMSIZ OLMALI?

?YARGI BAĞIMSIZ OLMALI?

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, ?İktidarın en önemli sorunu yargıyı ve hukuku bağımlı ve en önemlisi taraflı hale getirmiş olmasıdır? dedi.

 

CHP Bursa Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Ceyhun İrgil, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında geçtiğimiz Cumartesi günü İnegöl´de birtakım ziyaretlerde ve istişarelerde bulundu.

 

HEYECANIN KARŞILIĞINI GÖREMİYORUZ

CHP İlçe Başkanı Engin Başar ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte önceki gün Uzun Sokak esnafınıziyaret ederek 1 Kasım Genel Seçimleri için destek isteyen CHP Bursa Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Ceyhun İrgil, ?Bizim açımızdan seçim çalışmaları iyi gidiyor. Çünkü zaten antrenmanlıydık. 10 aydır sahadayız. Çok antrenmanlı bir örgütle çalışıyoruz. Örgüt hem organize hem de deneyimli. Çünkü üçüncü seçim; ön seçim, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri. Fakat toplumda bu organizasyonun, heyecanın karşılığını göremiyoruz. Çünkü toplum bu seçimin tuhaf ve anlamsız olduğunu düşünüyor. Haklılarda... Yani bu anlamlı ve gerekli olan bir seçim değildi. Bu bir tek insanın psikolojisiyle gidilen bir seçimdir. Bu seçimin masraflarıyla 200 tane yurt, 100 tane tam teşekküllü hastane ve 100 tane Huzurevi yapılabilirdi. On binlerce öğrenciye burs verilebilirdi. Maalesef bir kişinin, bir yazı tura oynaması için, bir kişinin isteğiyle bu ülke seçime gidiyor. Yoksa milli irade oluşmuştu. Ama şuan da bu gereksiz ve tuhaf seçimden dolayı toplumda o heyecanı göremiyorsunuz. Birde 7 Haziran´dan sonra yaşanan terör olayları?İnsanların bir yarası kapanmadan başka yarası açılıyor. Doğru olarak toplumda bir keyif yok. İnsanlar buruk, kırgın. Herkes aslında bir maskeli depresyon yaşıyor. Bunu bütün toplum yaşıyor. Üstü kapalı bir depresyon halindeyiz. Hiç kimsenin yüzünde sahici bir mutluluk yok? dedi.

 

?HUKUKUN OLMADIĞI YERDE GELİŞİM OLMAZ?

Bu iktidarın en önemli argümanlarından bir tanesinin ekonomik istikrar olduğunu belirten İrgil, ?Gezi olaylarında dolar 15-20 kuruş artınca Gezi lobisi, ekonomi lobisi, bunlar vatan haini, Türkiye´yi bitirmek istiyorlar, istikrarı bozmak istiyorlar diyorlardı. Peki, şimdi 7 Haziran´dan sonra dolar neredeyse 1 liraya yakın arttı. Ve ekonomik istikrar işadamları için belirsizliğe gitti. Bu süreçte ne dediyseler olmadı. Demek ki, o argümanlar sağlıklı değil, siyaseten geliştirilmiş. Biz bugün hem İnegöl´de hem de Bursa´da görüyoruz ki, sanayici hem yorgun hem tedirgin ve en önemlisi de bu belirsizliklerden bıkmış. Bir de hukukun olmadığı yerde gelişim olmaz. Sizin istediğiniz kadar iyi sanayiniz olsun diyelim ki, bir kişinin iki dudağı arasındaysanız, işte Kayseri´nin vergisinin yüzde 25´ini veren bir sanayici bir günde gözaltına alındı. Korkunun olduğu yerde, hukukun olmadığı yere sermaye gelmez. O yüzden ülkenin bu gidişatının durdurulması gerekiyor. En önemlisi de hukuk tesis edilmeli. Hukuk tesis edilirse o zaman kimse korkmaz. Almanya´da yapılan bir röportajı izledim. Sokakta bir kadına soruyorlar; ?Kim Başbakan olsun?´ kadın ?Fark etmez´ diyor. ?Nasıl fark etmez´ diyorlar. Kadın ?Bütün partiler ülkenin iyiliğini ister. İstemezse yada benim haklarımı gasp edecek bir şey yaparsa da hukuk var. Ben hukuka bakarım. Hukuk iyi olduktan sonra kimin iktidar olduğu önemli değil´ diyor. Bu çok önemli bir tespit. Hukukunuz sağlamsa, yargıçlarınız ve savcılarınız bağımsızsa, adilse, hangi partinin iktidar olduğunu önemi yok. Ama bu iktidarın en önemli sorunu yargıyı ve hukuku bağımlı ve en önemlisi taraflı hale getirmiş olması? şeklinde konuştu.

 

?ASIL 1 KASIM´DAN SONRA ÖNCE TÜRKİYE?

?1 Kasım seçimlerinin sonucu 7 Haziran´daki gibi olursa CHP olarak, AK Parti ile koalisyonu tekrar düşünüyor musunuz?? sorusunu yanıtlayan İrgil, ?Seçim sloganımız önce Türkiye. Nasıl olacak? 1 Kasım´a kadar mı önce Türkiye. Asıl 1 Kasım´dan sonra önce Türkiye. Ben koalisyona sıcak bakan bir vekil değildim. Ama şu var; bu Suruç patlaması, arkasından Ankara katliamı. Bu yaşananlar bana göre artık ülkedeki siyasetin ve siyasetçilerin partilerini ve parti çıkarlarını geride bırakmasını gerektiriyor. Benim gibi bu konuda net çizgileri olan biri bile bu ülkenin iyiliği için kimle ne yapmamız gerekiyorsa, yapmalıyız. Şuanda geldiğim nokta bu. Birçok insanda aynı şeyi düşünüyor? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36