YARGILAMALAR ASKERLE SINIRLI KALMAMALI

YARGILAMALAR ASKERLE SINIRLI KALMAMALI

28 Şubat darbecilerinin yargılanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren ve desteklediklerini açıklayan Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, darbenin yapılmasında aktif rol alan kartel medyasının, adli yargı mensuplarının, rantiyeci sermaye kuruluşla

28 Şubat darbecilerinin yargılanmasına ilişkin ilk kez konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, darbecilerin yargılanmasından memnun olduklarını ve desteklediklerini söyledi.

28 şubat darbesi; asker, siyasi, medya ve sermayenin temsilcileri ile yapıldı

Darbecilere yapılan bu yargılamaya ilişkin bir açıklama yapan Bahri Urgun, Türkiye ne zaman ilerlemeye başladıysa arkasından hemen bir darbe yapıldığını ve 28 Şubat’ın da bunun en açık örneklerinden olduğunu kaydederek; “Son günlerde 28 Şubat darbesini yapanların yargı önüne çıkarıldığını görüyoruz.  Bu uygulamadan memnun olduğumuzu, olumlu bir adım olduğunu ve desteklediğimizi belirtmek istiyorum.  Ülkemiz ne zaman kendi öz değerlerine bağlı olarak hareket etmeye, ilerlemeye başladıysa hemen arkasından darbeler yapılmıştır. 28 Şubat darbesi bunun en açık örneğidir. Üstelik 28 Şubat darbesi sadece askeri kanatla değil; askeri, siyasetçisi, medyası, sermayesi hepsinden temsilcilerin bulunduğu bir ekiple yapılmış bir darbedir” dedi.

DARBE TALİMATI ABD’DEN GELDİ

Darbe sürecinden ve darbenin neden yapıldığına ilişkin de konuşan Başkan Urgun, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın iktidar olması, bir takım çevreler için ciddi anlamda tehlike arz ediyordu.  Çünkü merhum liderimiz,  Erbakan hocamız ve Milli Görüş kadroları ne zaman hükümet içinde yer almışsa, dış güçlerin değil, ülke menfaatleri için çalışmalar yapmışlardır. Merhum Erbakan hocamızın geçmişte yaptığı ve yapmaya çalıştığı çalışmaları bilenler, onun Başbakanlığından ciddi anlamda endişelenmişler ve Refahyol hükümetinin kuruluşunun üçüncü ayında ABD Dışişleri Bakanlığından ABD’nin Ankara büyükelçiliğine ve komşu ülkelerdeki büyükelçiliklerine gönderdiği gizli ibareli yazı ile düğmeye basılmıştır. Bu yazıda Refahyol’un yıkılarak Milli Görüş kadrolarının iktidardan uzaklaştırılması, Refah Partisi’nin kapatılması ve partinin ikiye bölünmesine kadar birçok talimatlar içeriyordu. Bu talimatlar tamamen uygulanmış ve sonunda da Refah Partisi ikiye bölünmüştür.

Şimdi ise 28 Şubat darbesinin aktörleri yargılanmaya başladı. Bu yargılanmanın şu anda askeri aktörlerden başladığını görüyoruz. Bu halkanın genişleyerek, ordumuzu milletimizin aleyhinde bir çalışmaya alet eden askeri aktörlerin tamamının yargılanmasını bekliyoruz. Bununla birlikte bu süreçte yine aktif rol alan kartel medyasının, adli yargı mensuplarının ve rantiyeci sermaye kuruluşlarının ve siyasilerin de bu sürece dahil edilmesini bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

28 ŞUBAT’LA GERÇEK ANLAMDA HESAPLAŞMAK İÇİN…

SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, daha öncede belirttiği gibi bu 28 Şubat’ın ülkenin ilerlemesinin önünün kesilmesi ve İsrail’in bölgede daha rahat hareket edebilmesi için dış mihraklar tarafından yaptırıldığına vurgu yaparak şöyle konuştu: “Yapılan adli çalışmalarla birlikte, 28 Şubatla gerçek anlamda hesaplaşmak için; rantiyeci sermayeye karşı ‘Havuz Sistemi’ yeniden kurularak faize dayalı ekonomik sisteme son verilmelidir. Uluslar arası güçlere karşı D-8’ler aktif olarak hayata geçirilerek İslam Birliği kurulmalıdır. İsrail ile ilişkiler yeniden ve ciddi anlamda gözden geçirilmelidir. Uluslar arası birlikteliklerde sıradan bir üye olmak yerine, İslam Birliğinin lideri olmak için çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Bunları yapmadığımız takdirde yapılan adli çalışmalar, uluslar arası güçlerin piyonlarını yargılamaktan öteye geçemez. Dolayısıyla yapılan bu güzel çalışma tam olarak hedefine ulaşmamış olur.

Darbelerden arındırılmış; askeriyle, medyasıyla, iş dünyasıyla, işçisiyle, memuruyla, çiftçisiyle, emeklisiyle kendi öz değerlerine sarılmış, inanç değerleriyle büyüyen, komşularıyla iyi ilişkiler içerisinde olan ve İslam alemiyle birlikte büyüyen yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya hedefine hep birlikte ulaşabilmek dileğiyle herkese saygılar sunuyorum.”dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00