www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"YASA ACİLEN İPTAL EDİLMELİ"

Vatan Partisi İnegöl İlçe Sekreteri Yavuz Turhan, parlamentodaki partilerin İç Güvenlik yasasını bir an önce Anayasa Mahkemesi götürmeleri ve iptalini sağlamaları gerektiğini ifade etti.

 

Vatan Partisi İnegöl İlçe Sekreteri Yavuz Turhan, dün gerçekleştirdiği basın açıklamasında İç Güvenlik yasası ile ilgili eleştirilerde bulundu.

KAFA GÖZ KIRARAK MADDELERİ KABUL ETTİRİYORLAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vatan Partisi İnegöl İlçe Sekreteri Yavuz Turhan, “TBMM’de günlerdir AKP’nin yasalaştırmaya çalıştığı ‘iç güvenlik’ yasa paketi görüşülüyor. İktidar partisi AKP, meclis çoğunluğuna dayanarak ve yasanın halk düşmanı maddelerine itiraz eden muhalefetin ‘kafasını-gözünü’ kırarak maddelerin teker teker mecliste kabul edilmesini sağlıyor. Bu yasa konusunda halkımızı aydınlatmamız ve önümüzdeki dönem ne tür tehlikelerle karşılaşacağı konusunda insanlarımızı uyarmamız görevimizdir. İç güvenlik paketinin, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ilk 10 maddesi, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nda kritik değişiklikler öngörüyor ve sıkıyönetim dönemlerindeki yetkileri, mülki amirin görevlendireceği güvenlik amirine veriyor. Arama ve yakalama yetkileri CMK’ya (Ceza Mahkemeleri Kanunu) göre savcılara aittir. Şimdi bu yetkiler doğrudan polis amirlerinin emrine geçiyor. Bunun vatandaşlar açısından büyük sıkıntılar yaratacağı açık. Faili meçhul yakalamalar ve kaçırmalar devri yeniden gündeme gelecek ve keyfi kurşunlamalar ile ölümler bu yetkiler kapsamında yeniden başlayacaktır. Bu arada, yasadışı dinlemeler de polisin yetkisi kapsamına verilerek yasallaştırılıyor. Oysa yargı kararı olmadan dinleme yapmak başlı başına anayasal suçtur. Molotof, havai fişek, yüzünü örterek eylemde bulunmak gibi filler Terörle Mücadele Kanunu’na göre zaten suçken, bu suç için yeniden tanımlama yapılıyor. Artık bu tip eylemleri bahane ederek polisin insanları kurşunlaması yasallaştırılıyor. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları da İçişleri’ne bağlanarak TSK’nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) siyasal iktidarın yeni kolluk gücüne dönüştürülmesi operasyonu ilerletiliyor. Vatan Partisi olarak OHAL (Olağanüstü Hal) yetkilerine karşı milletimizi aydınlatmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Parlamentodaki partilerin bu yasayı bir an önce AYM’ye (Anayasa Mahkemesi) götürmeleri ve iptalini sağlamaları zorunludur” dedi.

İFLASI KENDİLERİ İTİRAF ETTİLER

AKP’nin yolun sonuna geldiğini belirten Turhan, “AKP’nin bölücü siyasi programı ve halkı yoksulluğa mahkûm eden ekonomik programı iflas etmiştir. Bu iflası kendi ağızlarından itiraf etmişlerdir. Önümüzdeki dönem AKP iktidarına ve O’nun Vatan-Millet düşmanı uygulamalarına karşı halk hareketinin yükseleceği bir dönem olacaktır. AKP’nin bütün korkusu işte bu halk hareketidir. Sözde ‘İç Güvenlik’ yasasıyla amaç bu halk hareketini sorgusuz-sualsiz bastırmak ve gayrı-meşru AKP iktidarının devamını sağlamaktır. AKP iç güvenlik yasasını terörle mücadele gerekçesiyle örtmeye çalışıyor, ancak terörle mücadele için yasalarımızda her türlü imkân mevcuttur. Buna rağmen AKP bugüne kadar terörle mücadele değil ‘müzakere’ etmiştir. 2006 yılından (Oslo görüşmeleri) bu yana AKP iktidarının her kademede PKK ile görüştüğü ve birlikte Türkiye’yi bölme planları (açılım politikaları) yaptığı açıkça sabittir. Şimdi AKP’nin kurmaya çalıştığı ‘AK-POLİS’ devleti AKP’yi kurtaramayacaktır. AKP’nin varlığı da iktidarı da gayrı-meşru ve yasadışıdır. ‘BOP Eşbaşkanı’ olan Tayyip Erdoğan ve ABD Dış İşleri Bakanı Colin Powel ile Türkiye aleyhine ‘2 sayfa 9 madde’lik gizli anlaşma imzalayan Abdullah Gül’ler Anayasamıza ve kanunlarımıza göre ‘vatana ihanet’ suçlarını işlemişlerdir. Bütün bunlar delilli-ispatlıdır ve kendi ağızlarından da itirafları mevcuttur. Acilen yapılacak iş AKP iktidarına son vermek ve ihanet içinde olanların yargılanmasını sağlamaktır. Vatan Partisi halkımıza bunun sözünü vermektedir. Haziran seçimleri bunun için fırsattır. Tüm milletimizi Vatan’da birleşme’ye çağırıyoruz. Vatan’da birleşelim vatanımızı ve milletimizi kurtaralım” dedi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19