Yasa değişikliği işe yaradı, ancak ZAMANA İHTİYAÇ VAR

Yasa değişikliği işe yaradı, ancak  ZAMANA İHTİYAÇ VAR

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan yasa değişikliğinin, olumlu yansımalarını görmek için, zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İnegöl Adliyesine yapılan atamalara ve adli vakalara ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Köse, “İnegöl şehir itibari ile her gün nüfus artışı ve doğal olarak adli işlemlerdeki artışlar göz önünde bulundurularak son kararname ile adliyemize 2 yeni Cumhuriyet Savcısı atanmıştır. Bu arkadaşlarımız da geçen hafta itibari ile görevlerine başladılar. Mevcut durum itibari ile 16 hâkim ve 14 Cumhuriyet Savcısı olarak toplamda 30 hâkim-savcı görevinde adliye hizmetlerini ifa etmeye çalışıyoruz” dedi.

CEZA İNFAZ KURUMU FAALİYETE BAŞLIYOR

Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’nün kısa bir süre içerisinde göreve başlayacağını belirten Başsavcı Osman Köse, “Yine Yenişehir ilçesinde faaliyette bulunan ancak henüz mahkûm kabulüne başlamamış olan Ceza İnfaz Kurumumuz da kısa sürede faaliyete başlayacak. Bu kapsamda cezaevine yeni atanan bir kısım personel şuanda adliyemizde hizmet içi eğitime tabi tutuluyorlar. Şuanda bu eğitim devam ediyor. Bu şekilde dönüşümlü olarak bütün personeli eğitimden geçirdikten sonra cezaevimiz de hazır hale gelecek. Şuanda açık olmadığı için tutuklu ve hükümlüler buradan Bursa’ya gönderiliyor. Orası faaliyete geçtiğinde artık iş bizim için biraz daha kolaylaşacak, oraya göndermeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

TOPLUMA YANSIMASI İÇİN ZAMANA İHTİYAÇ VAR

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Haziran ayında yapılan yasa değişikliğinin çok olumlu yansıyacağını düşündüğünü belirten Osman Köse, “Tabi bu yansımayı görebilmemiz için biraz zamana ihtiyacımız var. Dolayısı ile pratikte henüz tam olarak bu topluma yansımamış olabilir. Çünkü orada özellikle ticaretini yapanlar ile ilgili cezalar ağırlaştırıldı, bunun yanında kullanıcıların da önlenmesi yönünde getirilen tedbirler var. Ancak bu tedbirlerin toplumda algılanılabilir bir sonuç doğurabilmesi için biraz zamana ihtiyacı var. Çünkü ilk kullanımda ilgi kişiye bir tedbir öngörülüyor. Kendisi uyuşturucu bırakmayı ve tedaviyi kabul ederse savcılık tarafından verilen bir denetimli serbestlik öngörülüyor. Eski yasada bu yoktu. Dolayısı ile biz bunun cezai anlamda müeyyidesini ancak bu kişi tedbire uymaz, tekrar uyuşturucu kullanırsa görebileceğiz. Şuana kadar o anlamda tedbir verildikten sonra yeniden uyuşturucu kullananlarda ciddi bir düşüş var. Bu yönü ile aslında bunun faydalarını yavaş yavaş görmeye başladık. Ancak adliye olarak bunu az çok müşahede edebiliyoruz, toplum bunu henüz hissetmemiş olabilir. Bunun kısa sürede hissedilebileceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.

MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ

Cumhuriyet Savcılığı olarak temel amaçlarının suçla mücadele olduğunu hatırlatan Köse, “Dolayısı ile biz yasaların öngördüğü çerçevede yine sürekli suçla mücadeleye devam ediyoruz. Yapılan düzenlemelerin faydası toplumda elbette hissedilecek, ancak biz yine bize gelen her türlü şikâyet ve ihbarları değerlendirerek, her türlü soruşturmayı yapmaya devam ediyoruz. Geçmiş dönemde yani 5-6 ay önce geniş kapsamlı bir soruşturma yapılmıştı. Onun faydası oldu. Ondan sonraki süreçte uyuşturucu ticareti yapanlar ile ilgili yürütülen soruşturmalarda bu anlamda bir düşüş var. Demek ki bir anlamda faydası oldu, ancak yine de bu çok yönlü bir mücadele olduğu gibi zaman zaman benzeri soruşturmaları yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00