www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YASAK GENİŞLETİLDİ

YASAK GENİŞLETİLDİ

COVİD-19 salgın hastalık nedeniyle bazı ürünlerin satışının yasaklandığı pazaryerlerinde, bugünden itibaren sebze ve meyve dışında hiç bir ürünün satışına izin verilmeyecek.

Covid-19 salgın hastalığının yayılmasının önüne geçmek amacıyla alınan tedbirlere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Kuaför ve berberler, kıraathane ve kafelerin ardından geçtiğimiz günlerde pazaryerlerinde oyuncak ve konfeksiyon türü ürünlerinde satışına yasak getirilmişti.

Pazaryerlerindeki sosyal mesafenin korunması için alınan önlemler kapsamında, tezgahlar arasındaki mesafe 3 metreye çıkartılırken, pazaryerlerine giriş ve çıkışılar, zabıta ve polis kontrolünde vatandaşların ateşi kontrol edilerek yapılıyordu.

Ancak alınan tüm tedbirler, ne sosyal mesafenin korunmasına ne de salgının yayılmasına yetmedi. Dün yayınlanan yeni genelge ile pazaryerlerindeki uygulanan yasağın kapsamı genişletildi. Yeni genelgeye göre pazaryerlerinde sadece sebze ve meyve satışının yapılacağı bildirildi.

Yetkili kurumlara gönderilen genelgede, “COVID-19 tedbirleri kapsamında 15.04.2020 tarihinden itibaren (bugün) pazarlarda turşu-peynir-zeytin-kuruyemiş-yufka-yumurta ve balık satışı yasaklanmıştır. Pazarlarda sadece sebze meyve, yeşillik, bakliyat ve temizlik malzemesi dışında hiçbir ürün satılmayacaktır.”İfadeleri yer aldı



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00