YASAKÇI BAŞKAN

YASAKÇI BAŞKAN

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi paketiyle yasakları kaldırırken, İnegöl’ün AK Partili Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gazetecilerin en kutsal hakkı olan haber alma özgürlüğüne ambargo koymaya devam ediyor.

GAZETEMİZE HABER AMBARGOSU

İnegöl Belediyesi’nin yaptığı yanlış icraatları açık yüreklilikle ve tarafsızca dile getiren Haber Yorum Gazetesi’ne tahammül edemeyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gazetemize haber ambargosu uygulamaya başladı.

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı demokrasi paketinde, toplumun her kesimine yönelik demokratikleşme adımlarının atılacağı özgürlüklerin arttırılacağı ve yasakların kaldırılacağı ifade edilmişti.

 Ancak Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı demokrasi paketindeki demokratikleşme ve özgürleşme adımlarını görmezden gelen İnegöl’ün AK Partili Belediye Başkanı Alinur Aktaş, son dönemde yanlış icraatlarını korkusuzca ve tarafsızca dile getiren Haberyorum Gazetesi’ne haber ambargosu uygulamaya başladı. 

2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olacağını açıklayan Alinur Aktaş’ın, kendisini eleştiren köşe yazarlarını ve yanlış icraatlarını ilçe halkına duyuran gazetelere tahammül edemeyerek, bu ve benzeri ambargolar uyguladığı bilinen bir gerçek.

 Aday adaylığı sürecinde asla muhalefet istemeyen ve genel merkeze başarılı bir belediye başkanı imajı vermeye çalışan Alinur Aktaş’ın, kendisine muhalif olarak gördüğü gazetelerin ve gazetecilerin en kutsal hakkı olan haber alma özgürlüğünü gasp etmesi kabul edilemez ayrıca gayri hukukidir.

YASAKÇI BAŞKAN’IN DİKKATİNE!

 ANAYASADAKİ TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER

C. Haberleşme hürriyeti

MADDE 22. Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır.

Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; haberleşme engellenemez ve gizliliğine dokunulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur. Hâkim, kararını kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde, karar kendiliğinden kalkar.

İstisnaların uygulanacağı kamu kurum ve kuruluşları kanunda belirtilir.

 

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22