www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti

Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Birol Atay, Türk Ulusunun yeminli düşmanlarının, 98 yıldır Samsun´da doğan güneşi karartmaya çabaladığını söyledi.

Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 98. Yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan ADD İnegöl Şube Başkanı Birol Atay, ?19 Mayıs 1919 sabahı Samsun´da doğan güneş, 98 yıldır ufkumuzu ve geleceğimizi aydınlatıyor. Mustafa Kemal Atatürk Büyük Nutuk´a Samsun´a ayak bastığı tarihteki kapkara tabloyu anlatarak başlıyor. Bu karanlık tablo, kısa sürede neleri başardığımızı da anlatıyor.?dedi.

YEMİNLİ DÜŞMANLAR VAR

 Türk Ulusunun yeminli düşmanları olduğunu ve 98 yıldır Samsun´da doğan güneşi karartmaya çabaladığını söyleyen Atay, ?Ulusal Kurtuluş Savaşımız sırasında çıkarılan iç isyanlar, Ankara önlerine kadar gelen işgal kuvvetleri, kurtuluştan sonra İstanbul hükümetinin Lozan´da temsil çabaları, Cumhuriyetin ilanına karşı çıkma çabaları, Şeyh Sait ve Menemen ayaklanmaları, Dersim isyanı, toprak reformunu engelleme girişimleri, Köy Enstitülerinin kapatılması, 12 Mart ve 12 Eylül faşist darbeleri, ülkemizin ekonomik varlıklarının özelleştirme adı altında talan edilmesi ve son olarak başkanlık anayasası ile rejimin değiştirilme girişimi hep aynı çabanın parçasıdır. Bunları yapanlar da aynı çevrelerin birbirini izleyen temsilcileridir.  Mustafa Kemal Atatürk´ün zaferlerle dolu kısacık ömrüne sığdırdığı atılım ve devrimleri karalayamayanlar, son günlerde O´nun anısını ve ailesini karalamak için utanmazca saldırıya geçtiler. Türkiye Cumhuriyetinin bazı valicikleri ise kurtuluşumuzun ilk adımı 19 Mayıs törenlerinin kutlamalarını yasaklama peşinde.Bütün bu çabalar boşunadır. Türk ulusu kendisini kurtaran ve çağdaşlık yolunda dev adımlar attıran büyük kurtarıcısını ve devrimlerini asla unutmayacaktır. Bu nedenle her fırsatta büyük kurtarıcısı Atatürk´e koşarak sevgisini ve bağlılığını göstermektedir.?dedi.

 ?Atatürk´ün 98 yıl önce Samsun´a ayak basmasıyla doğan güneş sonsuza kadar ufkumuzu ve geleceğimizi aydınlatacak?diyen Atay, ?Türk ulusu geleceğimizi karartacak her türlü unsurla mücadele etmeye kararlıdır. Türk gençliği bunun için var. 28 yıl önce, bir 19 Mayıs günü kurulan Atatürkçü Düşünce Derneği bunun için var. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti! Bu duygu ve düşünceler ile 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, saygılar sunuyorum?

Haber Foto: Onurhan BAYRKTAR

 

 

 

 

 

 

 

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00