Yaşlıların Çanakkale İzdihamı

Yaşlıların Çanakkale İzdihamı

İnegöl Belediyesi'nin ‘Yaşlılara Gezisi' projesinin kayıtları dün başladı. 50 yaş ve üzeri vatandaşlar için ücretsiz olarak düzenlenen Çanakkale gezisinin ilk kayıt gününde, adeta izdiham yaşandı.

İnegöl Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ‘Yaşlılara Gezi Projesi’, bu yıl Çanakkale gezisi olarak düzenlenecek.

 

Havaların ısınmasıyla birlikte bu yıl ilki düzenlenecek Çanakkale Gezisi için kayıtlar dün başladı. Kayıtların ilk gününde merkez belediye, Alanyurt ve Atatürk Bulvarındaki Belediye hizmet masalarında adeta izdiham yaşandı. Çok sayıda vatandaş gezi listesine adını yazdırmak için sabah erken saatlerde, Belediye Hizmet Masasında sıraya girerken, yoğunluk gün boyu devam etti.

 

Yaşlılara; Türk tarihinde çok önemli bir yeri olan Çanakkale Savaşlarını ve sonuçlarını tanıtmak, milli şuur ve duyguları pekiştirmek, Çanakkale destanının anlam ve önemini kavramalarına katkıda bulunmak için tarihi şehitlikleri ziyaret etmek amacıyla düzenlenen gezi kapsamında ayrıca; sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve rehber ücreti de belediye tarafından karşılanacak.

 

22 Nisan’da (dün) başlayan kayıtlarda başvurular Hizmet Masalarına şahsen kimlikle yapılıyor. Vatandaşlar, Hizmet Masalarından alacakları başvuru formlarını doldurduktan sonra ayrıca Aile Hekimliğinden alınan sağlık raporunu da Hizmet Masasına teslim edecekler. Mayıs ayında başlayacak olan geziler, 6 ay boyunca ayda 4 sefer yapılacak. Dün yapılan kayıtlarda 343 kişi Çanakkale Gezisinden faydalanmak için kayıt yaptırdı. Geziden yıl içerisinde bin 500 kişinin faydalanması bekleniyor.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04