YAVAŞ´TAN YENİ ŞUBE

YAVAŞ´TAN YENİ ŞUBE

İnegöl´de sektörünün öncülerinden olan Yavaş Eğitim Kurumları (YEK), düzenlenen törenle 2. şubesini hizmete açtı.

İnegöl´de hizmet vermeye başladığı tarihten bu yana birçok başarıya imza atan Yavaş Eğitim Kurumları, 2. şubesini Sinanbey Mahallesi Baykut Sokak üzerinde UEDAŞ karşısında hizmete geçirdi. Dün düzenlenen açılış törenine; Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

İNEGÖL´DE BİR İLK

Açılış öncesi konuşan firma sahibi İsmail Yavaş, ?İnegöl Yavaş Eğitim Kurumları, 2012´de kurulan Yavaş Sürücü Kursu ile ilk temellerini atmıştır. Ardından 2015 yılında açmış olduğumuz Böcek Sürücü Kursu ve 2016 yılında faaliyete girmiş olan Yavaş İş Makineleri Operatörlüğü Kursu ile İnegöl´de bir ilke imza atmıştır. Bizler Yavaş Eğitim Kurumları olarak İnegöl´de sürücü eğitimine yenilikler kazandırmaya devam ettiğimiz bu zorlu yolda bizleri yalnız bırakmayan kadim dostlarımız ve değerli Yavaş Eğitim Kurumları çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim. Bu zorlu yoldaki mücadelede amacımız İnegöl´de her geçen gün artan nüfus ile birlikte yoğunlaşan araç trafiğinde bir farklılık oluşturmaktır. Güvenli bir trafik ayrıcalığı kazandırmak en büyük hedeflerimizden biridir. Bunun için de eğitim anlamında bir ilke imza atmış bulunmaktayız. İş makinesi operatörlük kursuyla amacımız İnegöl´de her geçengün büyüyen sanayimize yeni istihdam alanları oluşturmak ve sanayicimizi rahata kavuşturmaktır. Bu sayede iş makinesi operatörlüğü yapan kardeşlerimizin iş güvenliğini daha sağlıklı hale getirmiş bulunmaktayız? dedi.

KALİTELİ SÜRÜCÜLER YETİŞTİRMELİYİZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, ?Bu kurs ile sürücü kurslarımızın sayısı 11 oldu. Özel sektörde rekabet çok önemli. Bu kurslarımız, eğitim yuvaları hem kendi aralarında rekabet ederek daha güzel eğitim verme adına hizmetler sunuyorlar hem de açmış oldukları eğitim dalında hizmet etmiş oluyorlar. Biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak diğer resmi kurumlarının yanında bu özel eğitim kurumlarından da sorumlu bir birim olarak hem bunların kontrolü, denetimi hem de sınavlarıyla ilgileniyoruz. Son yıllarda memnuniyetle gözlemliyoruz ki; bu tür kurslarımız daha fazla açıldıkça sürücü eğitimlerine daha fazla önem verilmekte, sürücü kursiyerlerimiz daha iyi yetişmektedirler. Bakanlığımız da son yıllarda bu işin üzerine çok gidiyor. Bu çok önemli? Yollarda, fabrikalarda giden araçların, iş makinelerinin hepsi ehil kişiler tarafından kullanılması gerekiyor. Çünkü her gün her taraftan bir sürü kaza haberleri alıyoruz. Bu kurslardan yetişen sürücüler ne kadar kaliteli yetişirlerse kazalar da o kadar azalır. Bakanlığımızın bu konuya özen göstermesiyle birlikte biz de müdürlüğümüz olarak bu işin üzerine gidiyoruz. İşyerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum? şeklinde konuştu.

TABAN´DAN AVRUPA GÖNDERMESİ

Son olarak konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, ?Yavaş Eğitim Kurumunun açılışı için bir aradayız. Hepimiz araç kullanıyoruz. Araçları kullanmamız için gerekli belgeleri de bu tür işyerlerinden temin ediyoruz. Geçmiş haftalarda Avrupa´da 3 tane ülkeyi belediyecilik anlamında ziyaret etme fırsatı bulduk. Kaldırım kıyısına kadar geldim, herhangi bir trafik levhası yok. Vatandaş, ben daha yola inmeden aracını durdurdu, karşı yönden gelen trafik aynı şekilde durdu. Kendinizi o kadar özel hissediyorsunuz ki? Cadde üzerinden güvenli bir şekilde geçmeniz için size imkân veriyorlar. Türkiye´de bu uygulama böyle mi? Maalesef değil. Kurumlarımızda bu eğitimler veriliyor ama uygulama noktasında bir takım eksiklikler var. Bunu kendi üzerimize de alabiliriz. Denetim ve kontrol noktasında da eksiklikler var. Bunu yapanlar insansa biz neyiz? Birçok konuda kendilerini aşmışlar. Yeni işyerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Sonrasında ise işyerinin yeni şubesi gezilerek incelendi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07