YAYA DOSTU ŞOFÖRLERE ÖDÜL

  YAYA DOSTU ŞOFÖRLERE ÖDÜL

Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu öğrencileri, Trafikte önce sen örnek ol” sloganı ile gerçekleştirdikleri proje kapsamında trafikte yayalara farkındalık oluşturmak amacıyla yaya yolunda kendilerine yol veren sürücüleri madalya ile ödüllendirdi.

Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu öğrencileri, Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası ile ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları ile Trafikte önce sen örnek ol” sloganı doğrultusunda Hükümet Konağı mevkiinde trafikte yayalara farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlediler. Yaya yolu üzerinden karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrenciler, kendilerine yol veren sürücülere madalya vererek teşekkür ettiler.

TRAFİKTE YAYALAR DA VAR!

Konu ile ilgili bilgi veren M. Muzaffer Samda İlkokulu Müdürü Ömer Göktürk, Bilindiği gibi Mayıs ayının ilk haftası Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kutlanmaktadır. Biz de okul olarak İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Şükrü Kaplan ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fatih Bilican'ın destekleri ve katkıları ile bir etkinlik gerçekleştirmek istedik. Bizler öncelikle trafik içerisinde yayalara saygı konusuna dikkat çekmek istedik. Artık İnegöl'ümüzde de yayalara duyarlı sürücülerin artmasını istiyoruz. Avrupa'da yaya adımını yaya geçidine attığı anda trafiğin durduğunu küçük yaşlardan itibaren hepimiz duymuşuzdur. Bizim insanımızın da bunu fazlası ile hak ettiğini düşünüyoruz. Bu etkinlikte trafikte artık yayaların da olduğunu göstermek istedik. Bazen öyle oluyor ki, yaya geçidinde bir yaşlı nine-dede yada hamile bir bayan, çocuğunun elinden tutmuş karşıya geçmeye çalışan bir annenin dakikalarca karşıya geçmeye çalıştığını görüyoruz. Bizler de bu duyarsızlığa artık bir son vermeli, medeni ülkeler gibi insanımızın hak ettiği saygıyı trafikte de görmesini sağlamalıyız” dedi.

YILIN YAYA DOSTU ŞOFÖRܔ

İnegöl halkının duyarlı olduğunu belirten Müdür Göktürk, Tüm sürücüleriz bu günden itibaren yayalarımıza gereken özeni göstereceklerdir. Trafikte önce onlar örnek olarak bu güzel davranışı yaygınlaştıracaklardır. Bu etkinliğimizde yaya geçidinde durarak yayalara yol veren sürücülerimize teşekkürün yanında bu anlamlı günün anısına ‘Yılın yaya dostu şoförü' madalyasını takdim edeceğiz. Bu güzel etkinlik okulumuzun 4. sınıf öğretmenleri; İsmail Daltaban, Mine Başak, Gülşen Yiğit, Sibel Celaloğlu, Hilmi Yağcı, Burcu İzci tarafından organize edilmiştir. Bu etkinlikte emeği geçen, herkese öğreten öğrenci ve velilerimiz ile duyarlılık göstererek yardımlarını bizden esirgemeyen İlçe Emniyet Müdürümüz Şükrü Kaplan ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican`a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68