www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YAYALAR ÖLÜME MEYDAN OKUYOR

YAYALAR ÖLÜME MEYDAN OKUYOR

Karayolları bölge müdürlüğü ekiplerince genişletme çalışmaları kapsamında kapatılarak Mesudiye mahallesi ile İnegöl´ün bağlantısının kesilmesi ile karayolu üzerinden karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar ölümle dans ediyor.

Her gün Mesudiye mahallesindeki evinden çıkıp işe gitmek ve yenidenevine dönmek için bir kilometre uzaklıktaki alt geçidi kullanmaktazorluk çeken yayalar, karayolu üzerindeki araçların arasındantehlikeli bir şekilde karşıya geçmeye çalışıyorlar.

Önceki gün 4 yaşındaki yeğeni ile birlikte karayolundan geçmeyeçalışan bir kadın, aracın çarpması sonucunda yaralandı.

Edinilen bilgilere göre; Mesudiye Mahallesindeki evinden yeğeni 4yaşındaki Ravza Ç. İle çalışma nedeniyle kapatılan Mesudiye alt geçidiüzerindeki karayolundan geçmeye çalışan 17 yaşındaki Emine T.,
İnegöl´den Bursa´ya seyir halinde olan sürücü O.B. yönetimindeki 16KIT 73 plakalı hafif ticari aracın çarpması sonucunda yaralandı.

Yaralanın genç kadın, kaza yerine çağrılan 112 Acil ServisAmbulansındaki sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından İnegölDevlet Hastanesi Acil Servisine götürülerek tedavi altına alındı. 4yaşındaki kız çocuğu ise kazayı yara almadan atlattı.

ALTGEÇİT YAPILMALI

Kazanın ardından bu durumu tepki gösteren mahalle sakinleri, Mesudiyealtgeçidi çalışmasının önlem alınmadan ve yayaların düşünülmedenbaşladığını, Mesudiye mahallesinde ikamet eden vatandaşların mecburenkarayolundan geçmek zorunda kaldıklarını söylediler.

Mesudiye mahallesi sakinlerinden Ramazan Öztürk, ?Burada çalışmalarbaşladı. Alt geçit kapatıldı. Mahalle ile İnegöl´ün bağlantısıkesildi. 10 bin civarında insan yaşıyor bu mahallede. Bu insanlarnereden geçip İnegöl merkeze gidecek. Mecburen karayolundan geçiliyor.Bir çok insan ölümle burun buruna geliyor. En azından vatandaşlarıngeçişi için bir alt geçit yapılmalıydı. Az önce de bir genç  kızaaraba çarptı, yaralandı. facia olabilir. Acilen önlem alınmalı? dedi.

Mesudiye mahallesi sakinlerinden Yasin Özden ise, yayalar için  birçözümün üretilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Fotoğraf Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25