YAYALARIN GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ GASP EDİLİYOR

YAYALARIN GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ GASP EDİLİYOR

Belediye önünde bulunan sinyalizasyon sistemi araç sürücüleri ile yayalar arasında anlaşmazlığa neden oluyor. Yayalar kendileri için yanan yeşil ışıkta geçmesi gerekirken, araç sürücüleri kontrollü geçişlerini sağlayan sarı ışık gerekçesiyle yayaların geç

İnegöl Belediyesi önünde trafik akışını düzenleyen sinyalizasyon sistemi, uyanık sürücüler nedeniyle her an kazaya neden olabilir.

Araçların Nuri Doğrul Caddesinden Ahmet Akyollu caddesine kontrolü dönüşü sağlayan sarı ışıkta yayaların geçişini beklemesi gereken bazı uyanık sürücüler,  yayanın geçiş yaptığı sırada dönüş yaparak olası bir kazaya davetiye çıkarıyorlar.

Bir Adım Ötesi Tehlikeli

Konu ile alakalı gazetemize yapılan şikâyetlerin ardından söz konusu kavşakta yapılan incelemelerde; araçların sağa sürekli sarı ışık yandığını bilmesi nedeni ile hız kesmeden direk sağa dönüş yaptıkları görülürken, burada bulunan yaya yolundan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar adım attıklarında tehlikeyle karşı karşıya kalıyorlar. Söz konusu bölgede zaman zaman vatandaşların araçlar arasında bir sağa bir sola kaçıştığı da gözlerden kaçmazken, mağdur vatandaşlar konuya tepkilerini araç sürücülerinin arkasından bağırarak göstermeye çalışıyorlar.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50