?YAY´LAR İNEGÖL´DEN

?YAY´LAR İNEGÖL´DEN

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ürettiği askeri yürüyen araçların yayları, tankların palet gergi yayları, topların geri itme yayları ve topların mesafe ayarlama yayları İnegöl´de üretiliyor.

ONURLUYUZ MUTLUYUZ

Milli Savunmaya ´Yay´ desteği veren Estetik Yay Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ezim,  savunma sanayisinin millileşmesine katkıda bulundukları için mutlu olduklarını belirterek, ?ASELSAN başta olmak üzere, FNSS Nurol, BMC gibi askeriyemize araç yapan, iş makinesi yapan, mayın temizleme araçları yapan, arazi şartlarında çalışabilen bağımsız süspansiyonlu yay helezon tahrikli yapılan araçlara yaylar üretmekteyiz. Bu yaylar geçmişte yurt dışından komple sistem olarak alınıyordu. Yerlileştirme ve millileştirme kapsamı dahilinde 10 yıldır Türkiye içindeki bizim gibi firmalar, işte ben yayını yapıyorum, başka bir firma kampanasını yapıyor, başka bir firma lastiğini yapıyor, başka bir firma fren sistemlerini yapıyor, başka bir firma şanzımanını yapıyor. Yani ülkemizi yurt dışına bağımlılıktan kurtarıp, yerli ve milli Türk sanayisinin öz malı olarak, her yıl yerlileştirme oranı fazlalaşarak bir ivme kazanmıştır. Biz de bu yerlileştirme ve millileştirmede rol aldığımız için bizim de emeğimiz, katkımız, üretimimiz olduğu için biz de onurluyuz hem de mutluyuz."dedi.

----------------------------------------

 

Son yıllarda gelişen milli savunma sanayimize destek sürüyor. Yerli firmalar milli savunma araçlarının çeşitli bölümlerini üretirken, Bu kapsamda askeri yürüyen araçların yayları, tankların palet gergi yayları, topların geri itme yayları, topların mesafe ayarlama yayları  İnegöl´de üretilmeye başladı. 

Bursa´nın İnegöl ilçesinde üretilen yaylar, İstanbul IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı´nda boy gösteren Gökbey, Eder, Baron Topu gibi savunma araçlarında kullanıldı.

Milli Savunmaya ´Yay´ desteği veren Estetik Yay Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ezim, savunma sanayisinin millileşmesine katkıda bulundukları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Firmamız yeni bir firma değil. Ben ikinci jenerasyon olarak emekli olmak üzereyim. Firmamızın kuruluşu 1958 İnegöl. Firmamız estetik yay sanayi, ağırlıklı olarak madencilik sektörü, maden makineleri sektörü, 1996 yılından sonra Devlet Demir Yolları vagon ve lokomotif yayları üreten, iş makinelerinin palet gergi yaylarını üreten ve milli savunmaya ait yerlileştirme kapsamında çeşitli askeri yürüyen araçlar, tankların palet gergi yayları, topların geri itme yayları, topların mesafe ayarlama yayları olmak üzere yay üretimi yapıyoruz. ASELSAN başta olmak üzere, FNSS Nurol, BMC gibi askeriyemize araç yapan, iş makinesi yapan, mayın temizleme araçları yapan, arazi şartlarında çalışabilen bağımsız süspansiyonlu yay helezon tahrikli yapılan araçlara yaylar üretmekteyiz. Bu yaylar geçmişte yurt dışından komple sistem olarak alınıyordu. Yerlileştirme ve millileştirme kapsamı dahilinde 10 yıldır Türkiye içindeki bizim gibi firmalar, işte ben yayını yapıyorum, başka bir firma kampanasını yapıyor, başka bir firma lastiğini yapıyor, başka bir firma fren sistemlerini yapıyor, başka bir firma şanzımanını yapıyor. Yani ülkemizi yurt dışına bağımlılıktan kurtarıp, yerli ve milli Türk sanayisinin öz malı olarak, her yıl yerlileştirme oranı fazlalaşarak bir ivme kazanmıştır. Biz de bu yerlileştirme ve millileştirmede rol aldığımız için bizim de emeğimiz, katkımız, üretimimiz olduğu için biz de onurluyuz hem de mutluyuz ülkemiz adına" dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07