www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YAZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

YAZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

İnegöl Belediyesinin her mahalleye bir kültür evi kazandırma hedefiyle ilkini 2008 yılında açtığı Bilgi Kültür evleri, yepyeni bir uygulamayla İnegöl halkına hizmet vermeye devam ediyor.

İnegöl Belediyesi tarafından 2008 yılında hayata geçirilen Bilgi Kültür Evi projesi ilçe halkından büyük ilgi görüyor. Sayıları 13´e ulaşan Bilgi Kültür Evlerinde öğrenciler birçok kültür ve sanat etkinliğine imza atarken, aileler ise internet kafelerden ziyade çocuklarının Bilgi Kültür evlerinde zamanlarını değerlendirmelerini tercih ediyor.

İlki geçen yıl hayata geçirilen yeni uygulamayla çocuklar ödev araştırmalarının dışında da yapılan etkinlikler sayesinde Bilgi Kültür evlerinde vakit geçirebiliyorlar. Bu sene de öğrencilerin severek katılacağı, eğlenceli vakitler geçireceği Bilgi Kültür Evleri yaz etkinliği 18 Temmuz da başlıyor.

GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ÇOCUKLARIN GÖNDERİLDİĞİ BİR MEKÂN

Yaz etkinliği uygulaması hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ?Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere, her yaştan vatandaşımızın gönül rahatlığıyla gelerek internetten araştırma yapabildiği bu merkezlerimiz internet kafelerden farklı olması sebebiyle de aynı zamanda vatandaşlarımızın çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderdiği bir mekândır. Sorumlu personelimizle birlikte binalarımız, güvenlik kameraları ile gözetim altında tutulmakta ayrıca bilgisayarlarımız da güvenlik yazılımları ile korunmaktadır? dedi.

SOSYAL AKTİVİTELER DE SUNUYOR

Bilgi Kültür evlerinin çalışma saatlerini de hatırlatan Aktaş; ?Hafta içi her gün, saat 08.30´dan 18.00´a kadar açık olan bu merkezlerimizi sadece bilgi edinmek için kullanılan bir yer olmaktan çıkartıp çocuklarımıza sosyal aktiviteler sunan bir yer haline getirmek için geçen sene yeni bir uygulamayı hayata geçirmiştik. Öğrencilerimizin yoğun katılım gösterdiği ve tatil dönemlerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlayan bu uygulamayı bu sene de hayata geçiriyoruz? şeklinde konuştu.

ÖĞRRENCİLERİN GELİŞİMLERİNE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ

Bilgi Kültür Evlerini şehre yaymak için uğraş verdiklerini belirten Aktaş; ?İnegöl Belediyesi olarak Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz Bilgi Kültür Evleri geliştirme projesinde Bilgi Kültür Evlerinin bulunduğu mahalle çocuklarının sadece internet kullanımdan ziyade hayata dair tüm bilgiyi alabilecekleri bir yer haline getirme hedefiyle başlattığımız bu çalışmamamızda; toplamda 12 Bilgi Kültür Evimizde Minik Ayaklar Anaokulunun yardımı ile Dekoratif mumluk yapımı ile başlayacak olan etkinliğimiz, artık materyal proje üretimi, kukla yapımı ve Karagöz gölge oyunu ile sona erecektir. Yapacağımız etkinliklerde öğrencilerimizin el becerilerini geliştirerek pratik düşünme ve hayal güçlerini kullanarak değişik objeler meydana getirmelerini sağlamanın yanı sıra Bilgi Kültür Evlerini, yaz tatilinde de etkin bir şekilde kullanmalarını amaçlıyoruz? diye konuştu.

YAZ ETKİNLİKLERİNİN YAPILACAĞI BİLGİ KÜLTÜR EVLERİ

Yaz etkinliğinin yapılacağı Bilgi Kültür Evlerini de sıralayan Aktaş; ?18 Temmuzda Mahmudiye BKE de başlayacak olan etkinliğimiz sırası ile Süleymaniye BKE, Huzur BKE, Akhisar- Huzur irt.nok.BKE ,Alanyurt Ekhizmet BKE, Alanyurt Köyiçi BKE ,Cerrah BKE, Yenice BKE ,Akhisar BKE ,Kurşunlu BKE, Orhaniye BKE,Mesudiye BKE de 29 Ağustos da sona erecektir. Vatandaşlarımız kendilerine en yakın Bilgi Kültür Evlerinden yaz etkinlikleri hakkında gerekli bilgileri alabilirler? ifadelerini kullandı.

İLK ETKİNLİK 18 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

İlk etkinliğin 18 Temmuz Pazartesi saat 13.30´da Mahmudiye Bilgi Kültür Evi´nde Minik Ayaklar Anaokulu eğitmenleri ile çocuklarımıza sunulacak ?Dekoratif Mumluk Yapımı´ etkinliği ile başlayacağını belirten Aktaş; ? Akabinde aynı gün Süleymaniye Bilgi Kültür Evi´nde saat 15.30 da ?Dekoratif Mumluk Yapımı´ etkinliği ile çocuklarımızla buluşacağız. 12 bilgi kültür evimizde 29 Ağustos 2016 tarihine kadar 48 ayrı etkinlik yaparak öğrencilerimizin tatil günlerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlayacağız? dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Aktaş son olarak; ?Bu yaz etkinliği projesinin hayata geçirilmesinde Minik Ayaklar Anaokulu yöneticileri Enerjin Baloğlu ve Deniz Çınar Hanımefendi ile değerli öğretmenlerine teşekkür ederken, hayata geçirilen bu çalışmanın çocuklarımızın gelişimleri için faydalı olacağını ümit ediyor, saygılarımı sunuyorum? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19