www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yaz Kuran Kursları Başladı

Yaz Kuran Kursları Başladı

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, 25 Haziran 2018 Pazartesi günü (bugün) Yaz Kuran Kurslarının başlayacağını belirterek, tüm ilçe halkına çocuklarını Kur´an Kurslarına yollamalarını istedi.

187 cami ve 60 Kuran Kursunda Yaz Kuran Kursu açılacağını belirten İlçe Müftüsü Kazım Güzel, ?Yaz Kuran Kurslarımızla camilerimizde ve Kuran Kurslarımızda en kıymetli değerlerimiz olan evlatlarımızın, Kuran´ı hayatlarının merkezlerine yerleşmesi hususunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve İnegöl Müftülüğü olarak, büyük bir gayretin, özverinin ve coşkunun içerisindeyiz. Bu nedenle 25 Haziran 2018 Pazartesi günü itibariyle 187 cami ve 60 Kuran Kursunda olmak üzere 247 yerde Yaz Kuran Kurslarımız açılıyor? dedi.

 

12 BİN ÖĞRENCİ BEKLİYORUZ

Güzel, ?247 yerde açılacak olan Yaz Kuran Kurslarımızda, 154 Kuran Kursu hocamız, 165 imam ve 41 müezzinimiz görev alacak ve 360 derslikte kurs verilecek. Geçtiğimiz yıl 11 bin öğrenci kursumuza geldi. Bu yıl ise 12 bin öğrenciyi kurslarımıza bekliyoruz. İnşallah bu sayıya da ulaşacağız. Bu yıl öğrenci sayısının arttırılması hususunda değişik etkinlikler yapmayı düşünüyoruz. Çünkü havanın sıcaklığından dolayı tam bir eğitim yapma imkanı çoğu zaman olamıyor. Biz çocuklarımızı fırsat buldukça pikniklere, futbol veya futsal turnuvalarına, yüzme havuzlarına, hayvanat bahçelerine veya gezilere götürerek Kuran Kurslarına ilgilerini arttırmaya çalışacağız? diye konuştu.

 

ÇOCUKLARA GÖNÜLLERİNDE YER VERSİNLER

Çocukların camiyi sevmelerini için herkesin taşın altına elini koymasını isteyen Güzel, ?Peygamber Efendimiz bir gün ashabına yatsı namazını kıldırmak üzere kucağında torunuyla birlikte Mescid-i Nebevi´ye gelmişti. Namaz esnasında secdelerden birini alışılmışın dışında uzatmıştı. Öyle ki ashab, Allah Resulü´ne bir şey oldu ya da vahiy indi diye düşünmeye başlamıştı. Nihayet namaz bitince sahabe-i güzin efendilerimiz, secdeyi neden uzattığını sordular. Rahmet Elçisi, şöyle cevap verdi; ?Durum düşündüğünüz gibi değildir. Secdeye vardığımda sevgili torunum sırtıma çıkmıştı. Gönlü hoş olsun, düşüp canı incinmesin diye yere inmesini bekledim´ Böyle bir peygamberin ümmet olarak çocuklarımızda camide yer açmaları, camilerin çiçekleri ve camilerin efendileri olarak, kendilerini hissedecek şekilde camilerde ağırlanma hususunu toplumumuza duyurmak istiyoruz. Halkımızdan çocuklarımıza lütfen camide ve gönüllerinde yer vermelerini istiyoruz. Camiden soğutacak ve onları camiden uzaklaştıracak hal, hareket ve davranışın içerisine girmemelerini istiyoruz. Çocuklarımızın camilerde kendilerini mutlu ve huzurlu olarak oranın vazgeçilmesi olarak büyüklerin davranmasını arzu ediyoruz. Çocukların kuran kurslarına gelmeleri için teşvik edeceğiz ama gitmeleri hususunda ailelerden destek istiyoruz, onların da teşvik etmesini arzuluyoruz? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19