Yazın bolluk ve ucuzluk bekliyoruz

Yazın bolluk ve ucuzluk bekliyoruz

Yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle toprağın suya doyduğunu belirten Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, yaz mevsiminin de ürünlerin bol ve ucuz olmasını beklediklerini söyledi.

İnegöl Meyveciler ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, bu yıl çetin geçen kışın yaz aylarında pazara olumlu şekilde yansıyacağını söyledi.

Domatesin Fiyatı Artacak

Vehbi Durgut yaptığı açıklamasında; soğuk havalar nedeni ile şu anda sebze fiyatlarının biraz yüksek olduğunu söyledi. Pazarda; çarliston biber 3-4 lira, sivri biber 5 lira, patlıcan 3 lira, bakla fiyatlarının 5-6 lira civarında olduğunu belirten Durgut, “Havaların ısınması ile bunların normale dönmesini bekliyoruz. Ayrıca havaların ısınması ile domatese de talep artacak, domateste de fiyatlar artar diye düşünüyoruz. Şu anda 1 lira 75 kuruş olan domates, talebin artmasıyla daha da yükselecek” dedi.

Yaz Ürünleri Bereketli Olacak

Bu yıl çetin geçen kış aylarının yansımalarının yaz ürünlerinde pazarda görüleceğini de dile getiren Başkan Durgut; “Bu yıl kış aylarında çok güzel yağış oldu. Toprak suya doydu. Bu nedenle yaz ürünlerinin çok olmasını bekliyoruz. Kaç senedir doğru dürüst kar yağdığı yok, bu sene bereketli kış oldu. Bu tabi tarla ürünlerine de özellikle yerli mallara yansıyacak. Fiyatlarda da muhakkak bir düşü olur. Ürün ne kadar fazla olursa o kadar ucuz olur” açıklamalarında bulundu.

Depo Sistemi Mandalinanın Ömrünü Uzattı

Son olarak, sonbahar meyvesi olan mandalinanın bu sene pazarda çok uzun süre kaldığını da kaydeden Durgut; “Mandalinada depo sistemine geçildiği için halen pazarda mandalina bulmak mümkün. Eskiden yılbaşından sonra mandalina bulunmazdı” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68