YEMEK YARIŞMASININ ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

YEMEK YARIŞMASININ ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi Kadınlar Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği yemek yarışması sona erdi. Yarışmaya İsmail Türüt’de katılarak sürpriz yaparken, kadınlar dereceye girmek için maharetlerini yarıştırdılar.

İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi Kadınlar Meclisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ‘Kentimizin adı, elimizin tadı’ adlı yemek yarışması, önceki gün Neva Kahve’de yapıldı. Yoğun katılımın olduğu yarışmada; ana yemek, hamur işleri ve tatlı kategorilerinde derecelendirme yapıldı. Yarışmaya bir açılış için İnegöl’e gelen İsmail Türüt de katılırken, Türüt’ün katılımıyla program daha da renklendi.

Yemek yarışmasının başında bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Bilindiği üzere her sene 8 Mart tarihi tüm dünyada kadınlar günü olarak kutlanmaktadır. İnegöl Belediyesi olarak biz de kadınlar gününe özel her sene değişik etkinlikler yapıyoruz. Bu sene de İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kent Konseyi işbirliği ile farklı bir etkinliğe imza atıyor, kadınlar gününe özel yemek yarışması düzenliyoruz. Ana yemek, tatlı ve hamur işleri şeklinde 3 kategoride gerçekleştirilecek olan yarışmamızda; ana yemek kategorisinde 5 kişi, tatlı kategorisinde 6 kişi ve hamur işi kategorisinde 5 kişi olmak üzere toplamda 16 bayanımız kıyasıya yarışacaklar. Jüri üyeliğinde ise; Halk Eğitim Merkezi yemek bölümü usta eğitmeni Nezahat Tatar, Belediye Başkanımızın sevgili eşi Sevinç Aktaş, Kent Konseyi kadınlar Meclisi üyesi Nuray Potoğlu ve İnegöl Belediyesi adına da şahsım yer alıyor” dedi.

Yarışma sonunda dereceye giren bayanlara Aşina İkon Center ve 5M Migros sponsorluğunda hediye çekleri takdim edileceğini de aktaran Gülhan Şahin; “Sponsorlarımıza ve Neva Cafe’ye teşekkür ediyorum. Ben yarışmacılarımıza başarılar diliyor, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yemeklerin Tadına İsmail Türüt Baktı

Yemek yarışması devam ederken kendisine yapılan davet üzerine yemek yarışmasına katılan İsmail Türüt’de programa ayrı bir hava kattı. İstek üzerine türkü söyleyen ve yemeklerin de tadına bakan Türüt, burada kısa bir süre kaldıktan sonra ayrıldı.

Yarışma sonucunda dereceye giren katılımcılara hediye çekleri verilirken, kategorilere göre dereceye girenler ise şöyle sıralandı: Ana yemek kategorisinde; kuru patlıcan biber dolması ile Aynur Turan birinci, Serpil Kavukçu mantarlı kaşarlı bonfile ile ikinci, Gülizar Murhan ise sarma karalâhana ile üçüncü oldu. Hamur işleri kategorisinde ise; Hacer Uğurtay çarşaf böreği ile birinci olurken, Sabire Ekimci haşhaşlı cevizli börek ile ikinci ve Ayla Geylan da ciğerli mantı ile üçüncü oldu. Tatlı kategorisinde de; Merve Bali ağlayan pasta ile birinci oldu. Ayşe Ülkü incir tatlısı ile ikinci olurken, tatlı kategorisinin üçüncüsü ise şeftalili pasta ile Nazan Çura oldu.

Yarışmanın birincisine 150 TL’lik hediye çeki verilirken, ikinciye 100 TL,  üçüncüye ise 50 TL aşina ikon centerdan hediye çeki verildi. Ayrıca 5M Migros’dan 1 adet 100 TL’lik ve 8 adet 50 TL’lik hediye çeki verildi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68