YENER YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ

YENER YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Tüketici Haklarını Koruma Derneği (TÜKODER) İnegöl Şubesinin gerçekleştirmiş olduğu Olağan Genel Kurulu sonucunda mevcut başkan Yener Yılmaz güven tazeledi.

 

Tüketici Haklarını Koruma Derneği (TÜKODER) İnegöl Şubesi, dün saat 14.00’da dernek binasında Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen Olağan Genel Kurulda başkan tekrar Yener Yılmaz oldu.

 

BAŞVURULARIN YÜZDE 99,6’SI TÜKETİCİ LEHİNE SONUÇLANDI

Gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul sonrası bir konuşma gerçekleştiren Tüketici Haklarını Koruma Derneği (TÜKODER) İnegöl Şubesi Başkanı Av. Yener Yılmaz, “İnegöl Tüketici Haklarını Koruma Derneğimiz 2006 yılında kurulmuş olup o günden bu güne kadar faaliyetlerini sürdürmektedir. Bugün derneğimizin 3 yılda bir yapması gereken Olağan Genel Kurulu’nu yaparak yönetim kurulunu seçtik. İnegöl Tüketici Haklarını Koruma Derneği’nin İnegöl’de çok önemli faaliyetleri olmaktadır. Son yıl açısından söylemek gerekirse Tüketici haklarını koruma çerçevesinde problem yaşayan vatandaşlarımızın bu yıl içerisinde bin 546 başvurusu olmuş. Bunun bin 267’si Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne yazılar yazılarak gönderilmiş. 754 tüketicimizin lehine, 19 tüketicimizin aleyhine sonuçlanmış ve 494 tüketicimiz hakkında karar beklenmektedir. Yani tüketici lehine hakem heyetin yaptırdığımız başvuruların yüzde 99,6’sı tüketici lehine neticelenmiş. Ayrıca hakem heyetine başvurmadan ihtarlarla çözülen sorunları rakam olarak burada dökmek mümkün değil. Yüzlerce, binlerce sorun ihtar yazmak sureti ile tüketici lehine neticeler alınmıştır. Tüketici Haklarını Koruma Derneği’ni diğer derneklerden ayrıt edici önemli bir özelliği vardır. Tüketici Haklarını Koruma Derneği’nin doğal üyesi bütün tüketicilerdir. Yani anadan sağ doğmuş bir bebekten 99 yaşında yaşayan bir yaşlımıza kadar makamı, mevkisi, statüsü ne olursa olsun herkes Tüketici Haklarını Koruma Derneği’nin doğal üyesi ve muhatabıdır. Dolayısı ile bu kadar önemli bir alana hizmet yürütmeye çalışan derneğimizin ilk yıllarda fedakârlık ile yürüttüğü faaliyet son birkaç yıl içerisinde profesyonelleşme yolunda hızla ilerlemiş, şuanda bulunduğumuz noktada artık İnegöl’de Tüketici Haklarını Koruma Derneği yarı kamu kurumu derneği olmak sıfatı ile varlığını çok etkin bir şekilde sürdürmektedir. Yeni yönetimimizi de seçtik. İnşallah bundan sonraki 3 yıl içerisinde tüketicilerin artan taleplerine etkin bir şekilde cevap verme hususunda bir sorun yaşamayız” açıklamalarında bulundu. Olağan Genel Kurulun ardından TÜKODER İnegöl Şubesi yönetim kurulu; Av. Yener Yılmaz, Yusuf Marangoz, Şükrü Sütçü, Celal Tütüncü ve Rahmi Şen, denetleme kurulu ise; Rıza Şahin, Meral Munga ve İsa Gül isimlerinden oluştu.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54