www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yeni Başkan Fatih Arıcı

Yeni Başkan Fatih Arıcı

Genç MÜSİAD İnegöl Şubesi 13. Olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Mustafa Coşkun´un yerine Başkanlığa Fatih Arıcı seçildi.

MÜSİAD İnegöl Şubesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen genel kurula Belediye Başkanı Alper Taban, MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç ile Genç MÜSİAD üyeleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Coşkun, ?Kıymetli Başkanlarım ve Genç MÜSİAD´lı arkadaşlarım 2015-2017 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği, 2017-2018 Yılları arasında da Başkanlığını gururla yaptığım bu onurlu görevin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Görevde bulunduğum süre zarfında devraldığım bayrağı daha üst noktalara taşımak için önemli projelere imza atmaya çalıştık. Özellikle MÜSİAD´ımızın şehrin genelinde tanınırlığını artıracak çalışmalar ile sosyal ve kültürel faaliyetler ve geleceğin işadamları olan bizlerin gelişimi noktasında çeşitli programlara imza attık. 300 bine yaklaşan nüfusu ve Türkiye´ye örnek olan ekonomik rakamlarıyla, bir sanayi şehri olan İnegöl´ümüze yakışır şekilde adımlar attık. Biz genciz dedik, biz çalışkanız dedik, bizimde bir fikrimiz, bizimde bir projemiz var dedik. İnegöl´ümüzün başarı hikayesini anlatmak için şehir şehir dolaştık. Sonra MÜSİAD´ımızla önce ilk pasaportlarımızın sahibi olduk, sonra ülkeler keşfettik. Kimilerimiz kurdukları işle onlarca işçi çalıştıran müteşebbisler oldular. Kimileri ise işyerlerinin vazgeçilmez birer parçaları haline geldiler. Tabi ki bu gelişmede MÜSİAD´ımızın bize kazandırdığı çok şeyler oldu. Gerek konferanslar, gerekse de tecrübe paylaşımı toplantıları sayesinde bilgimize bilgiler kattık. Daha cesur adımlar attık. Kendimizi daha iyi anlatma becerilerine sahip olduk. Ve artık Genç MÜSİAD´da görev yapan önceki başkanlar gibi bizimde görev süremiz sona erdi. Çok güzel anılar yaşadığım bu çatıda, yeni Türkiye´nin bir parçası olmanın onurunu ve gururunu yaşadım. Bu nedenle başkanlık görevimde bulunduğum süre zarfında desteklerini benden esirgemeyen başta MÜSİAD Şube Başkanımız, Şube Yönetim Kurulumuz ile Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, sizlere ve Şubemiz Müdürümüz Emin Sükut´a teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni seçilecek başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarıma destek vermeye devam edeceğimi belirtir, kongremizin önce İnegöl´ümüze sonra ise ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum? dedi.

EN ÖNEMLİ PROJE GENÇ MÜSİAD´DIR

Genç MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Faruk Yamankaradeniz´in selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç ise, ?Belediye Başkanım, Genç MÜSİAD´ımızın değerli başkan ve yöneticileri, değerli konuklar ve kıymetli üyelerimiz; Türkiye´nin en önemli sivil toplum kuruluşlarının başında yer alan MÜSİAD´ımızın genç ve dinamik kadroları bugün yeni Türkiye´nin önemli unsurları haline gelmiştir. Ekonomiden sosyolojiye, siyasetten ekolojiye kadar her alanda sürdürülebilirliğin gençlerle mümkün olduğunu görüyoruz. Gençlik olmadan ilerlemenin mümkün olmadığını herkesin idrak etmesi gerek. MÜSİAD´tan ve amaçlarından bahsettiğim her yerde MÜSİAD´ın en büyük ve en önemli projesinin, Genç MÜSİAD olduğunu söylüyorum. Genç MÜSİAD, Türkiye´de 5 bine yakın üye, 52 şube ve yurtdışında 13 temsilciliği ile Türkiye´nin en büyük gençlik sivil toplum kuruluşudur. Bugün İnegöl ticaretinde etkin olan genç müteşebbislerimiz, girişimci ruhlarını, pratik zekalarıyla birleştirerek sahibi oldukları ya da görev aldıkları firmaları önemli noktalara getirmişlerdir. Değerli gençler; İnegöl´ümüz özellikle son 12 yılda ciddi ihracat yapan bir yerleşim birimidir? diye konuştu.

TÜRKİYE´NİN 16´CISIYIZ

Malkaç konuşmasını şöyle sürdürdü; ?1 milyar dolara yaklaşan ihracatı ile Türkiye´nin 16 ilinden sonra en fazla ihracat yapan İnegöl´ümüzün, bu büyümesinde en büyük pay sizlerindir. Kimileriniz ailenizden aldığı bayrağı, kimileriniz ise sıfırdan kurduğunuz firmalarınız ile mobilya şehri İnegöl´e büyük zenginlikler kattınız. Bu nedenle İnegöl olarak çok şanslı ve örnek bir durumdayız. Bizler; İnegöl´e Gümrük Müdürlüğü´nün kazandırılması, İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu´nun kurulması, Mobilya Kent Projesi ve Benim Geleceğim Mobilya Projesi gibi önemli hizmetlere imza atarken, sizlerde bize fikirlerinizle, azminizle ve kararlı duruşunuzla destek oldunuz. Değerli gençler; bu akşam burada yapılacak olağan genel kurul sonucunda yeni bir yönetim işbaşına gelecek. Bugüne kadar görev yapan gençlik kurulları çok faydalı hizmetler yaptılar. MÜSİAD bayrağını hep yukarda tuttular. Örnek oldular, öncü oldular ve bizleri hep gururlandırdılar. Yeni yönetiminde bu bilinçle hareket edeceklerinize inancımız tam. Yeni Türkiye´de ellerini taşın altına daha çok koyan, projeler üreten ve şehrin gelişimine katkı koyan çalışmalar yapması gerekiyor. Bizlerin beklentisi 2023 yılı vizyonunda gençlerimizin son 10-15 yılda şehre kattığı zenginliği arttırmasıdır. Bu duygu ve düşünceler ışığında kongremizin hayırlara vesile olmasını diler, yeni yönetimimize başarılar dilerim.?.

ÇOK DAHA GÜZEL YERLERE GELECEĞİZ

Belediye Başkanı Alper Taban da, Genç MÜSİAD üyelerine başarılar dileyerek, ?Güzel bir sinerji oluşturduğunuzu düşünüyorum. Gerçekten MÜSİAD ülkemiz de içinde barındırdığı işadamlarıyla, hükümetimize ve sektörlere fikirler veren bir kuruluş. Cumhurbaşkanımız teknolojik gelişime vurgu yapmıştı. Biz bunu genç nesille başaracağımızı düşünüyorum. İnanıyorum ki, genç kardeşlerimiz gelişimi çok daha ileriye taşıyacaklardır. Gençlerimizin hayalleri, yetişkinlere nazaran çok daha büyük. Gelecekte onların fikirleriyle çok daha güzel yerlere geleceğiz? dedi. Konuşmaların ardından açık yöntemle yapılan oylamada Başkanlığa Fatih Arıcı getirildi. Teşekkür konuşması yapan Genç MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Fatih Arıcı, ?Az önce gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulda, bizlere verdiğiniz onurlu görevden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Gerek görevi devraldığımız Mustafa Coşkun başkanımız, gerekse de daha önce bu onurlu vazifeyi yerine getiren değerli ağabeylerimizden edindiğimiz tecrübe ve birikimlerle, genç MÜSİAD´ımızda güzel ve hayırlı hizmetlere imza atmaya çalışacağız. MÜSİAD´ımız; iş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için örnek bir eğitim, rehberlik ve danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, kamu yararına dernek statüsüne sahip, güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. Kişisel, kurumsal, sektörel, kültürel ve toplumsal gelişim noktasında önemli çalışmalar yapan kuruluşumuz, milli politikaları ve milli projeleriyle yeni Türkiye´nin misyonuna göre bağımsız bir şekilde hareket etmektedir. Bizler de toplum ve iş dünyasına ışık tutan bu güzide topluluğun bir parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Birlik ve beraberliğimizle MÜSİAD´ın neferleri olduk. Bugünde karşınıza büyük bir heyecan ile başkan olarak çıkıyorum. Ne kadar büyük bir sorumluluk aldığımızın bilincinde olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte Genç MÜSİAD´a değer katan bir şube olacağımızın sözünü veriyorum? diye konuştu.

YENİ PROJELER

 Mobilya, inşaat, hizmet ve tarım sektörü başta olmak üzere hemen hemen her sektörü yakından ilgilendiren projeler ve öneri dosyaları hazırlamak istediklerini duyuran Arıcı, ?Sosyal ve kültürel anlamda farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenlemek ve üyelerimizle yakın ilişki kuracak bir sistem kurmayı hedefliyoruz. Üyeler arasında çapraz ticareti zenginleştirecek çalışmalarla, dostlukları arttırmak istiyoruz. Tecrübe paylaşımı toplantılarıyla bilgimize bilgi katmayı arzuluyoruz. Burada sizlerin çok fazla vaktinizi almak istemiyorum. Kısacası bizlerin ülkemize ve İnegöl´ümüze katkı sağlayacağımız daha çok şeyi var. Birlikte bu başarıya imza atmamız dileğimle, sizlere yeniden teşekkür ediyor, kongremizin hayırlar getirmesini temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

Programda eski yönetim kuruluna teşekkür plaketleri de takdim edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 

 

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29