Yeni dönem başladı

Yeni dönem başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik ile birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de de Emniyet Müdürlüğü´nce gerçekleştirilen Pasaport ve Sürücü Belgesi işlemleri artık Nüfus Müdürlüğü´nde verilmeye başlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildi. Artık randevu ve gerekli belgelerle gidilerek, kısa sürede işlem yapılacak.

Yeni düzenleme ile birlikte İnegöl Nüfus Müdürlüğü Pasaport ve sürücü belgesi başvurularını kabul etmeye başladı. Nüfus müdürlüğüne yeni ehliyet için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar randevu almaları gerekiyor. Daha sonra gerekli belgelerle birlikte randevu saatinde nüfus müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

YENİ EHLİYET İÇİN GEREKENLER

Öte yandan Nüfus Müdürlüğünden yeni ehliyet alacak yahut ehliyet yenileme işlemi için başvuracak vatandaşların gerekli belgeler şöyle sıralandı; Kimlik Belgesi, Sürücü Sertifikası (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.), Öğrenim Belgesi, yurtdışından alınan öğrenim belgelerinin noter tasdikli tercümesi, Sürücü Sağlık Raporu, Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı,1 adet biyometrik fotoğraf, Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan, Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.).

İŞLEMLER BAŞLADI

Nüfus Müdürlüğünün yapacağı işlemlerle ilgili bilgi veren Nüfus Müdürü Muzaffer Solmaz, ?İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, 676 sayılı Kanun hükmünde kararname gereğince 02 Nisan tarihinden itibaren Müdürlüğümüz tarafından pasaport, sürücü belgeleri düzenlenmesine ilişkin iş ve işlemlerinin yürütülmesine başlanmıştır. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve 18.07.1997 tarih ve 23053 mükerrer sayılı resmi gazetede yayımlanan Karayolları Trafik yönetmeliği, 5682 sayılı Pasaport kanunu, 14.08.2014 tarih ve 29088 sayılı resmi gazetede yayımlanan Pasaport kanununun uygulanmasına dair yönetmelik, bu yönetmeliğin 15ve 17´nci maddeleri, 3152 sayılı İçişleri Bakanlığı teşkilat ve görevli hakkında kanun, 6749 sayılı olağan üstü hal kapsamında alınan tedbirleri ilişkin kanun hükmünde kararnamenin değiştirilerek kabul edilmesine dair kanun ve 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanununca, gerekli çalışmaların başlamıştır. Bu kapsamda artık bünyemizde oluşturulan Pasaport ve Ehliyet bürolarımızda işlemlerimizi yapacağız? dedi.

Kaymakam Ali Akça ise, eskiden Emniyet Müdürlüğünce yapılan pasaport ve ehliyet işlemlerinin artık Nüfus Müdürlüğünce yapılacağını belirterek, Nüfus Müdürlüğü personelinin oryantasyon eğitimlerini aldığını, sistemin daha sağlıklı ilerlemesi için çalışmaların yapıldığını belirtti.

Yeni kimlik ve benzeri birçok işlemi yapan Nüfus müdürlüğünde Pasaport ve Ehliyet işlemleri de eklenince yoğunluk başladı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54