www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yeni İnegöl´ü inşa edeceğiz

Yeni İnegöl´ü inşa edeceğiz

Belediye Başkanı Alper Taban, Ak Parti Bursa Millet Vekili Vildan Yılmaz Gürel ve Ak Parti İlçe Başkan Mustafa Ersan 2019 yerel seçimleri çalışmaları kapsamında Baykoca Mahallesini ziyaret ettiler. Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Taban ve Vildan Yı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Ak Parti Bursa Millet Vekili Vildan Yılmaz Gürel ve Ak Parti İlçe Başkan Mustafa Ersan ve partililerle birlikte Baykoca Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldiler.

Müslüman Müslüman´ın aynasıdır

Ziyarette açıklamalarda bulunan  Vildan Yılmaz Gürel, ?Şurada 18 yılda gözümüzü açıp kapayıncaya kadar nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Bizlerin üniversite öğrencisi olduğumuz dönemlerde yaşayamadığımız en temel haklarımız olan özgürlüklerimiz elimizden alındı. Dolayısıyla bu bizim davamızdı. Halende öyle.  Artık özgürlüklerimizi aldık. Belediyecilik anlamında hükümetimizin yapacağı işleri bu kısa zamanda yerine getirdik. Geleceğimize daha güzel bir Türkiye bırakmak adına daha çok çalışmamız gerekiyor. Değişen ve dönüşen dünyada kendimizi geliştirip çalışmak zorundayız. Eleştiriye açığız, bizler insanoğluyuz.  Her zaman her konuda eksiğimiz olabilir. Müslüman Müslümanın aynasıdır. Bizim bir yanlışımız varsa sizler vatandaşlık görevinizi yapın ve söyleyin ki şurada eksiğiniz var, bizce böyle olmalıydı, bizde ona göre kendimize çeki düzen verelim. Koltuk değil bizim sevdamız millet. Cumhurbaşkanımız bunu zaten her zaman gösteriyor. Ben kaç tane cumhurbaşkanı hatırlıyorum giderlerdi köşke girerlerdi kimse görmezdi onları. Ama bizim cumhurbaşkanımız sürekli halkla iç içe bir durumda. İnegöl için göstermiş olduğumuz adayımız Alper Taban´da gayretli, samimi, tevazulu, çalışkan, gayretli adam gibi adam? dedi.

Zarar ederek indirim yaptı

BUSKİ´nin yaptığı indirimlere de değinen Gürel; ? Normalde zam gelmişti, geldikten sonra 3 defa yüzde 10 indirim yapıldı. Alinur başkanımız zamlı fiyatı indirim yaparak normal fiyata döndürdük. Zamlı kalsaydı ciddi fark ödüyor olacaktık şuanda. Emin olun o indirimi de zarar ederek yaptı. Su en temel ihtiyaçlarımızdan biri kadınlarımız bunu daha iyi bilir. Susuz hayatta ikinci gün gerçekten rezalet? diyerek sözlerini tamamladı.

Şehir vatandaşla birlikte düzelir

Vildan Yılmaz Gürelden sonra konuşan Alper Taban, ?Daha öncede Baykoca mahallemize gelmiştim bugün yine Allah nasip etti tekrar sizlerin arasındayım. Desteklerinizi ve dualarınızı almak adına bugün buraya bir nezaket ziyareti gerçekleştirdik. Son 14-15 aydır şunu yapmaya çalıştım. Vatandaşımızın istek ve talepleri nedir. Bize iletmek istediği nedir. İnegöl şehrinin ve içerisinde yaşayan insanların zihninden geçen nedir? Bunları anlamaya çalıştık. Sizlerin bizlere daha kolay erişe bilmesi için gerekli altyapıları oluşturduk. 153 hattını oluşturarak sizlerin bizlere daha rahat ulaşmanıza olanak tanıdık. Eğer biz bir şehri iyileştirmek istiyorsak, buna sadece belediye başkanı ve ekibinin çalışarak yetişmesi mümkün değil. Halkın desteği ve katkısı olmadan açıkçası bunu bertaraf etmek mümkün görünmüyor. Vatandaş sorumluluğunu benimserse işimiz daha kolay olur?

İçme sularında kayıp kaçak var

Taban konuşmasını şöyle sürdürdü; ?İçme suyuyla alakalı yaptığımız araştırmalarda şuanda bizim içme suyu hatlarımızın bir bölümü, eski bir bölümü de yetersiz. İçme suyu hatlarının kayıp kaçağı çok olunca beraberinde kaynaktan taşıdığınız miktar aboneye ulaşana kadar bir sürü kayıplara uğruyor. Buda bizlere tutar olarak daha fazla yansımış oluyor. İnşallah 2019´da alt yapıyı Dumlupınar hattından başlatıyoruz. Yaklaşık 130 milyonluk bir çalışma yapılacak. Bunlar tamamlandığında vatandaşa daha indirimli su içirebiliriz?

Yeni İnegöl´ü inşa edeceğiz

Allah nasip ederse Baykoca mahallesinde binaların arasında ki boş alanda bir semt sahasını hayata geçirmek istediğini belirten Taban, ?Ben gençlerimizi, yavrularımızı önemsiyorum. Onlar için güvenli ve konforlu alanlar oluşturmalıyız. Sadece onlar istifade etmeyecek bu alandan yetişkinlerimizde istifade edecek. Çocuklarımız orada güvenli bir şekilde oynarken ailelerimizde orada oturup onları seyir edebilecekler. Bu bölge gelişime çok açık bir bölge olduğu için inşallah rahat yapılaşmayla ve sosyal donatı alanlarıyla yeni İnegölümüzü burada kuracağız. Biz 14-15 aydır önümüzdeki 5 yılın hayalini kurduk. Allah nasip ederse sizlerde göreceksiniz yeni İnegöl burada ayaklanacak. İnegöl içerisinde bir hava kirliliği problemi var şükür burası rakım olarak biraz daha yukarda olduğu için havası temiz durumda. Eskiden kim gidecek Baykoca´ya falan deniyordu şimdi bakıyorum herkes buralara doğru gelmeye başladı. Akhisar, Karalar ve Baykoca mahallelerimizde alt yapılar tamamlandıkça insanlarımız yavaş yavaş buralara gelmek zorunda kalacaklar. Bide aşağıda gerçekten nüfus olarak sıkışan bir şehrimiz var. 10 bin 250 kişi artı araç olarak da yıllık 2-3 bin araç artışı söz konusu. Bunlar korkunç rakamlar. Artık araçları üst üste koyacağız öyle görünüyor. Özellikle yoğunluk artışını sağlayan unsurlarını çevreye dağıtmak istiyoruz. Özellikle bu bölgede kamu binalarının da konuşlanmasıyla buranın vazifesini artırmak istiyoruz. Çünkü mevcut şehrin artık yükü hat safhaya gelmiş. Geçmişten de hatırlayacağınız Diş Hastanesi ve SGK gibi kamu binalarını şehrin dışında olan bölgelere alarak eşit ve dengeli bir şekilde şehrin her tarafına dağıtmak istiyoruz. İnşallah bu bölgede de kamu yatırımlarını hızlandırmak istiyoruz. Mesela yeni bir spor kompleksi, yeni bir kültür merkezi projeleri var düşünülen. Eski devlet hastanesi yapılırken burada da bir sağlık alanımız vardı. Onlar şuanda rezerv alan olarak elimizde duruyor. İnşallah oralarla ilgili bu önümüzdeki beş sene içinde doğru planlamalarla isabetli işler ortaya koymak, hem de hızlı bir şekilde buradaki kalkınmayı sürdürmek istiyoruz? diye konuştu.

Mezarlık ve Yoncalı kavşak yapılacak

Konuşmasını sürdüren Taban, ?Bu yeni İnegöl Bölgesi için bir mezarlık projemiz var. Şuanda bununla alakalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada mutlaka bir mezarlık hayata geçireceğiz. Yeni İnegöl gelecekte merkez bir yer olacağı için Buraya gelişlerin ve gidişleri bi düzenleyelim dedim. Şuanda mevcut bulunan Yenice kavşağını Yoncalı kavşağa çevirelim dedik ve şuanda tüm çalışmalar tamamlandı İnşallah çok yakın zamanda çalışmalarımıza başlayacağız.  Artık ışıklar falan olmayacak herkes güvenli bir şekilde dönüşlerini yapabilecek? diyerek sözlerini tamamladı.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29