www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yeni moda dilencilik

Yeni moda dilencilik

Şehir Merkezinde boyunlarına bağladıkları bayraklarla gezen bazı gençler, "Asker uğurluyoruz" diyerek esnaftan, vatandaşlardan ve araçlardan para topluyor. Gençler hatta bir programda denk geldikleri Belediye Başkanı Alper Taban´dan bile para istediler.

İnegöl´de zaman zaman ortaya çıkan bu kişiler, kendilerine asker süsü vererek, ellerinde kolonya ve şekerler ile İnegöllü esnaflardan para topladıkları ortaya çıktı. Yaşları 18 ila 24 arasında olan gençler, boyunlarına bağladıkları Türk bayrağıyla asker uğurlama merasimi yaptıklarını söyleyerek, esnaf ve vatandaştan para topluyor. Esnafı canından bezdiren sahte asker uğurlama törencilerinin yoldan geçen lüks araçları da salmadıkları ileri sürüldü.

Belediye Başkanından Bile Para İstediler

Bir programda denk geldikleri İnegöl belediye başkanı Alper Taban´dan da para isteyen gençler istediklerini alamayınca duygu sömürüsü yaparak olay yerinden ayrıldılar.

Esnaf ve Vatandaş Şikayetçi

Esnaftan ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler sonucu İnegöl Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin´in talimatıyla kendilerine asker süsü veren 4 genç polisler tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Farklı Şehirlerden Geliyorlar

İnegöl´e farklı şehirlerden gelerek ve kendilerine asker süsü veren A.C, S.T, S.G, ve F.Ş. isimli şahıslar polis otosuna alınarak karakola götürüldü. Her dört şahsa çevreye rahatsızlık vermekten dolayı kabahatler kanuna göre 153 TL para cezası kesildiği öğrenildi.

Yetkililer Uyarıyor

Yetkililer bu tür olaylarda vatandaşların şahıslara para vermemeleri ve durumu polis veya jandarmaya ihbar etmelerini istediler.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25