www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yeni pazarlar bulmalıyız

Yeni pazarlar bulmalıyız

İMİDER Başkanı Hasan Varlı, yakın gelecekte İnegöl mobilya pazarının geçmişte olduğu gibi Balkan ülkeleri ve Avrupa ülkeleri olacağını söyledi.

İMİDER Başkanı Hasan Varlı ile yapılan söyleşide şu açıklamalar yer aldı. Varlı, ?Dolar ve Euro kurlarındaki dalgalanmaların küçümsenmeyecek şekilde artış gösterdiğini söyledi. Döviz kurlarının artması tabi ki maliyetleri artırmış durumda ancak bu artış en çok bizim sektörümüzde etkisini gösterdi,İhracatımıza gelince bu durum ihracat için avantajlı görünüyor.Küçük ülkelerde döviz kurları sabit olduğu için Türkiye´den mal almak onlar için şu anda avantajlı. Avrupa ülkeleri zaten Euro kullandığı için Türk malları onlar için çok cazip durumda? dedi.

 

?İNEGÖL MOBİLYA´SINA İLGİ VAR?

İnegöl mobilyasının Avrupa ve Balkan ülkelerinde ki pazarı ile ilgilide açıklama yapan Varlı, ?Son zamanlarda Balkan ülkelerinden çok fazla İnegöl mobilyasına ilgi var. Bunun nedeni olarak ta şunu görebiliriz. Balkan ülkelerinin Avrupa birliğine girmelerinden dolayı,genç nüfus Avrupa ülkelerine kaçmaya başladı buda o ülkelerdeki üretimi durma noktasına getirdi. Tabii bunu mobilya sektörü için söylüyorum. Bu sebepten dolayı Balkan ülkelerinden İnegöl mobilyasına karşı bir ilgi olmaya başladı. Mesela Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya gibi ülkelerden bize ürün almaya geliyorlar, normal şartlarda buralara ihracat yapmak çok zordur. Bunu da bizim için sevindirici bir gelişme olarak görüyorum. Şunu söyleyebilirim yakın gelecekte, üretim bu şekilde devam ederse bizde iş gücü sıkıntısı yaşamazsak Avrupa ülkelerinde ve Balkan ülkelerinde çok güçlü bir yere sahip olabileceğimizi düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

 

?YENİ PAZARLAR BULMALIYIZ?

Daha önce güçlü olduğumuz pazarlarla ilgili sıkıntılarında yaşandığından bahseden Varlı, ?Tabi olumsuzluklarda mevcut mesela önceden Suudi Arabistan, İnegöl Mobilyası için çok önemli bir pazardı ama şuan ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı buraya olan ihracatımızda her geçen gün azalmaya başlamıştır. Bir başka iyi Pazar olan Cezayir pazarı da kendi içlerinde ki sorunlardan dolayı dünya mobilya ithalatına kendini tam olarak kapatmıştır. Bu durumda bizim yapmamız gereken yeni pazarlar bulup kendimizi oraya odaklamamızdır. Biz İMİDER olarak her zaman yeni pazarların bulunmasından yanayız. Her bir arkadaşımız Farklı ülkelere seyahat edip oradaki mobilya pazarını araştırıyor. Bu yöndeki çalışmalarımız sonucunda istişareler yapıp gelecek dönemlerde güzel projelere imza atacağız? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71