Yeni Zabıtalar Eğitimden Geçti

Yeni Zabıtalar Eğitimden Geçti

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı´nda görevlerine yeni başlayan zabıtalar, mesleki eğitimlerine de başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yeni personeliyle daha da güçlendi. Görevlerine yeni başlayan zabıta personeli, mesleki eğitimlerini almaya da başladı. 5393 sayılı Belediye Kanunu 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, Zabıta Yönetmeliği ve Tebligat Kanunu gibi konularda eğitimlerine başlayan personel, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi´nin gücüne güç katıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, yeni zabıtaların eğitimlerine katıldı. Zabıta Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıda, tek tek tüm zabıta personeliyle sohbet eden ve yeni görevlerinde başarılar dileyen Karlık, ?Hepinize yeni görevlerinizde başarılar diliyor ve hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Bizler ne kadar hizmet etsek, çözüm üretsek, projeler geliştirsek de Bursa´mızı son aşamada sizler temsil ediyorsunuz. Bursa´nın güler yüzü sizler olmalısınız? dedi.

?CEZALANDIRICI DEĞİL, CAYDIRICI OLUN, UYARIN, DENETLEYİN?

Belediye Zabıtası´nın, belediye sınırları içerisinde beldenin düzen, sağlık ve huzurunu temin etmek ve korumak, belediye suçlarının işlenmesini önleyici tedbirleri almak ve işlenen belediye suçlarını takip etmekle yükümlü olduğunu hatırlatan Karlık, ?Bu kutsal görevinizde haktan, hukuktan yasalardan ve dürüstlükten ödün vermeden herkese adil davranınız. Kurallara uymamakta ısrarcı olanlara karşı da gerekli yasal işlemleri yapmaktan da kaçınmayınız. İnsanları cezalandırmaktan öte uyarıcı olun, denetleyin, tatlı dilinizi kullanın. Bir devlet memuru vakarına yakışır şekilde hareket edin? şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mahmut Turna da göreve yeni başlayan 28 zabıta personeliyle daha da güçlendiklerini belirterek; ?Halkımızla birebir ilişki içerisinde görev yürüten bir konum arz eden ve bu görevi de büyük bir özveriyle yerine getiren zabıtanın amacı, güler yüzlü, yapıcı bir hizmet anlayışı sunmaktır. Cezalandırıcı zabıta imajını silerek eğiten, yol gösteren, bilinçlendiren ve ortak sorunlara en iyi çareyi halkın katılımıyla beraberce ortaya çıkaran, halkın her zaman yardımına koşan çağdaş bir zabıta ve zabıta hizmeti hedefimize hep birlikte ulaşmaya çalışacağız? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,39% -0,15
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,21% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3959,73% -0,51