YENİ EĞİTİM HAMLESİNE İHTİYAÇ VAR

YENİ EĞİTİM HAMLESİNE İHTİYAÇ VAR

2012-2013 eğitim öğretim yılı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, Zeki Konukoğlu Öğretmen Lisesi’nde gerçekleştirildi. İnegöl eğitimindeki sorunların ve yatırımların masaya yatırıldığı toplantıda, 2013 yılında yeni bir eğitim hamlesine ihtiyaç olduğu vu

SEVİM YILDIZ KAMPÜSÜ YETİŞMELİ

■ İlçe Danışma Kurulu Toplantısında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Sevim Yıldız Meslek Eğitim kampüsünün 2013 yılının Temmuz ayına yetişmemesi halinde, gelecek yıl liselerde derslik sıkıntılarının baş gösterebileceğini söyledi.

 

EĞİTİME 1 MİLYON TL

■İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe eğitimine her yıl 700 ila 800 bin TL arasında bir katkı yaptıklarını, 2013 yılında ise bu rakamı 1 milyon TL olarak planladıklarını söyledi.

 

İNEGÖL EĞİTİMDE ÖRNEK BİR ŞEHİR

■İlçe Kaymakam Aziz İnci ise, İnegöl’de eğitime 10 yılda 100 milyon TL yatırım yapıldığını, bunun sadece 30 milyon TL’sini bakanlık ve özel idarece karşılandığını ifade etti.

 

 

 

Zeki Konukoğlu Öğretmen Lisesi’nde ki ilçe danışma kurulu toplantısı İlçe Kaymakamı Aziz İnci Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, milli eğitim şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

 

4+4+4 İNEGÖL’DE SORUNSUZ UYGULAMAYA GEÇTİ

Danışma Kurulunun açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, toplantıyı yılda 2 kez yaptıklarını anımsattı. İlgili kuruluşlara toplantının sonuçlarını gönderdiklerini ifade eden Baştürk, “Yıl boyunca da bu kararların uygulanıp uygulanmadığını takip ediyoruz. Okul bazında ve genel anlamda sıkıntıları gündeme getireceğiz. 4+4+4 eğitim modeli yeni olmasına rağmen önemli bir sıkıntı yaşamadan ilçemizde uygulanıyor. Bunun anlamı önümüzdeki yıl da sorunsuz olarak devam edecek demek değildir” dedi.

OKULLAR YA İLKOKUL YA DA ORTAOKUL OLACAK

Önümüzdeki yıl İnegöl merkezdeki okullarda ciddi bir değişikliğin sinyallerini de veren Baştürk, “Sadece ilkokul ve sadece ortaokul olarak düşündüğümüz okullarımız var. Fakat bu noktada öğretmen ve öğrencilerin ayrılıkları söz konusu oluyor. İlçe olarak bundan sonra yapacağımız toplantıda önümüzdeki yıl merkezdeki tüm ilköğretim okullarını ya ilkokul ya da ortaokul olarak düşüneceğiz. Öğretmenleriyle birlikte öğrencilerin gitmesini ya da kalmasını sağlayacağız” diye konuştu.

OKULLARA GÜVENLİK VE HİZMETLİ GEREKLİ

Mehmet Baştürk, konuşmasında okullardaki güvenlik sorunlarına da dikkat çekti. Jandarma ve polis teşkilatlarının özellikle okul giriş çıkış saatlerinde gerekli önlemleri aldığını belirten Baştürk, buna rağmen okulların girişlerinde güvenlik elemanı olmasını istediklerini söyledi. Her okulda bin, bin beş yüz öğrenci olduğunu vurgulayan Baştürk, “Okullar bölgesinde güvenlik görevlilerine ihtiyacımız var. Hizmetlilerle alakalı olarak da bir tane yetmiyor. Bunu da İl Özel İdaresi kanalıyla açığı kapatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

SBS VE ÖSS’DE BAŞARI ARTTI

SBS ve ÖSS’deki başarılara da dikkat çeken Mehmet Baştürk, öğrencilerin yüzde 50 oranında Anadolu türünde okulları kazandıklarını, aynı oranda da üniversiteye yerleştirmelerin olduğunu söyledi.

KAMPÜS BİTME NOKTASINA YAKLAŞTI

Yatırımlar hakkında yatığı konuşmasında da 2012 yılında köy okullarında 155 bin TL’lik küçük onarımlar için para harcandığını belirten Mehmet Baştürk, “Bunun 65 bin TL’si İl Özel İdaresi’nden, 57 bin TL’si Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden, 33 bin TL’si ise Okul Aile Birliklerinden karşılanmıştır. Merkezdeki okullarda ise Akşemsettin İlköğretim Okulu ile Cemil Sönmez İlköğretim Okulu’na doğalgaz takılmıştır. Sevim Yıldız Eğitim Kampusunun ihalesi gerçekleştirilmiştir. Bugün gezme imkanım oldu. Müteahhit çalışıyor. Kampus bitme noktasına yaklaştı. 4+4+4 eğitim sisteminin sorunlu olmaması için önümüzdeki yıl mutlaka bitirilmelidir. Liselerdeki öğrencilerimizi oraya taşıyarak yoğunluğu azaltmalıyız. Yoksa dersliğimiz yetmeyecek. Alanyurt’ta yapılan Yeni Mahalle İlköğretim Okulu 24 derslikli bir okul olacak. Onun da ihalesi yapıldı. Eylül ayına onu da yetiştirmek istiyoruz” dedi.

İMAM HATİP ORTAOKULLARI ARTIYOR

İmam Hatip Ortaokulunun 350 öğrenci ile Hacer Salih Yıldız okulunda 10 sınıfta eğitim öğretime devam ettiğini kaydeden Milli Eğitim Müdürü Baştürk, tamamı 1.sınıf olan İmam Hatip Ortaokulunun önümüzdeki yıl yeni sınıfları alacak durumu olmadığını belirtti. Yeni bir İmam Hatip Ortaokuluna ihtiyaç olduğunu belirten Baştürk, “75. Yıl İlköğretim Okulu yanında anaokulu yapmayı düşündüğümüz yeri 10 derslikli olarak İmam Hatip yapacağız. Böylece Alanyurt’ta da İmam Hatip ihtiyacını karşılayacağız. Bir de Fatih Camii arkasında Belediyemizin arsa tahsis ettiği yeri İmam Hatip Ortaokulu yapabilirsek uzak olduğu için Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokuluna gidemeyenler için ihtiyacı ortadan kaldırmış oluruz” açıklamalarında bulundu.

KÖYLERİN 2023’E KADAR OKUL İHTİYACI BİTECEK

Baştürk, “Tüm köylerde okul ihtiyacı karşılandı, sadece Hocaköy’e 10 derslikli bir okul yapılması gerekiyor. Hocaköy ile birlikte 4 köy Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’na gidiyor. Bu sayede bu okulumuza taşınmayı da ortadan kaldırırız. Hacer Salih Ortaokulunu da Gaziosmanpaşa’ya taşıyacağız. Halk Eğitim Merkezi’nin olduğu alanı da HEM yeni yerine geçince güzel bir okul yapmak için kullanabiliriz” diye konuştu.

AKTAŞ; VELİLER DE İŞE DAHİL EDİLMELİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise başarının velilerin eğitimin içine çekilmesi ile geleceğini vurguladı. Aktaş: “Sadece Belediye Başkanı olarak değil veli olarak da bunu söylüyorum. Çok zor ama velileri bu işin içine çekmeliyiz. Bunun iyi başaran okullarımız var. Duyarlı velilerimiz olduğu gibi duyarsız velilerimiz de mevcut. Belki tüm velilerimiz olmaz ama bu işe gönü verenleri işin içine çekebiliriz” diye konuştu.

“OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ YANLIŞ ANLAŞILMASIN”

Başkan Aktaş, konuşmasında Belediye olarak muzdarip oldukları bir konu hakkında da toplantıya katılan okul müdürleri, öğretmen ve yetkililere çağrıda bulundu. Koordinasyon eksikliğinden söz eden Aktaş, okullar hayat olsun projesinin yanlış anlaşıldığını da kaydederek; “Bu projede sanki Belediye buralarda bir şeyleri değiştirsin, etsin, sonra da okula gelir getirecek bir şeyler kazanalım diye bir düşünce varsa, bu yanlış” dedi. Aktaş, kurum olarak muhatap problemi yaşadıklarını da ifade ederek, okullarda sadece Müdürleri muhatap almak istediklerini belirtti.

BELEDİYE’DEN EĞİTİME 1 MİLYONLUK BÜTÇE

Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte genel bir plan yapılması gerektiğini dile getirerek; “Okulların Belediye’den isteklerini karşılama adına bir bütçe oluşturmayı düşünüyoruz. 2013 bütçesinde bir rakam belirleyeceğiz. Bu rakam yaklaşık 1 milyon civarında olacak. Öyle bir düşüncemiz var. Milli Eğitim Müdürlüğümüz de her okul için bir rakam belirleyecek. İhtiyaçlar dahilinde para bu şekilde dağılacak” açıklamalarında bulundu.

YENİ YATIRIMLAR YAPMAZSAK SIKINTI YAŞAYABİLİRİZ

Toplantıda son olarak konuşan Kaymakam Aziz İnci de, 2012 yılının değerlendirmesini yaptıkları toplantıda 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle bu yıl yoğunluk yaşadıklarını söyledi. İnci, “Bu süreci sıkıntı yaşamadan geçirdik. Biraz daha tempolu çalıştık ve atlattık. Yeni yatırımlar yapamazsak önümüzdeki dönemde sorun yaşayabiliriz. 10 yılda 100 milyon TL’lik eğitim yatırımları yaptık. 30 milyonu MEB ve kurumlar ile 70 milyon ise hayırsever desteği ile. Bu çok ciddi bir rakam… Türkiye’de örneği yoktur sanırım. İyi bir noktaya geldik. Ama bu nokta yeterli değil. 2013’te yeni bir atılım yapmak zorundayız. 2014’te Büyükşehir sınırları içerisinde yer alacağımızı için İl Özel İdarelerinin kapanması nedeniyle, köy ve kasabalarda eğittim yatırımları Büyükşehirlere geçecek. İlçe Merkezindeki sorumluluk yine belediyelerde olacak” dedi.

OKUL ÖNLERİNDEKİ SORUMSUZ KİŞİLERE VALİLİKTEN ÇÖZÜM

Kaymakam İnci, okul önlerindeki sorumsuz olan kişilerin birikmesi ile ilgili de Valilikten karar beklediklerini dile getirerek, “Kabahatler Kanununa göre bir işlem yapmamız söz konusu olacak. Böylece Jandarma ve polisimize yetki vereceğiz. Bu konuda da sorunlarımızı ortadan kaldırabileceğiz” diye konuştu.

Toplantının sonunda Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, okullardan gelen sorunlar ve çözüm yolları konusunda sunum yaptı.



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00