YENİ KEMİK PARÇALARI BULUNDU

YENİ KEMİK PARÇALARI BULUNDU

3 yıl sonra öldürüldüğü ortaya çıkan üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur’un kemiklerinin bulunduğu Boğazova mevkiinde aramalar dün de devam etti. Emniyet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında sürdürdüğü çalışmalarda yeni kemik parçaları bulun

İnegöl’de kendisinden yaklaşık 3 yıldır haber alınamayan ve önceki gün uçurumun dibinde battaniyeye sarılı olarak kemikleri bulunan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur’un bulunduğu bölgede aramalar, özel eğitimli köpek eşliğinde sürdürüldü.

40 METRELİK UÇURUMDA BULUNDU

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2’nci sınıfa giderken 2010 yılı Temmuz ayında sınava girmek için İstanbul Çatalca’dan İnegöl’e gelen ve esrarengiz şekilde ortadan kaybolan Sinem Yurdanur’un cesedi, 27 ay sonra önceki gün İnegöl’e bağlı Çayyaka Köyü ile Boğazova yaylası yolu üzerinde 40 metrelik uçurumda bulunmuştu.

ÇALIŞMALAR EĞİTİMLİ KÖPEKLE SÜRDÜRÜLDÜ

Ceset ilk bulunduğu gün intihar eden sevgilisi Emrah Kaya tarafından öldürüldükten sonra çarşaf ve battaniyeye sarılı olarak uçuruma atılan Sinem’in sadece saç ve kemiklerine ulaşan ekipler, olay yerinde dün de detaylı bir inceleme yaptı. Sabah saatlerinde bu kez İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden getirilen ‘Ceko’ adlı Labrador cinsi özel eğitimli köpekle yaklaşık 25 kişiden oluşan özel ekip, cesedin bulunduğu yerde kemik aradı. Çalışmalara İnegöl Emniyet Müdürlüğü ve Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra İstanbul’dan gelen olay yeri inceleme ekipleri de destek verdi.

YENİ KEMİK PARÇALARI BULUNDU

Cumhuriyet Savcısının olay yerindeki incelemelerde jandarma ve emniyet ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Dedektör köpek Ceko’nun da katıldığı ve bölgenin karış karış kazıldığı detaylı incelemelerde, Sinem Yurdanur’a ait olduğu belirtilen yeni kemik parçaları bulundu. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Sinem’in halen İnegöl’de bekletilen kemik ve saçları önce Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek, buradan da DNA testinin yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na yollanacak.

Cinayetin görgü tanığı olan ve Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olmak suçundan tutuklu bulunurken, kendisiyle görüşen polislere Sinem Yurdanur cinayetini itiraf eden Rıfat A., ise dün cesedin yerini teşhis ettikten sonra yeniden cezaevine gönderildi.

ÇATALCA’DA TOPRAĞA VERİLECEK

Sinem Yurdanur’un İstanbul’da yaşayan babası Tahsin Yurdanur, gelişmeleri İstanbul’dan takip ettiklerini, kızının kemiklerini önümüzdeki günlerde Çatalca’da toprağa vereceklerini açıkladı.

Öte yandan, polis olayla ilgili soruşturmasını da sürdürüyor.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68