www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yeni mahallelerde park heyecanı

Yeni mahallelerde park heyecanı

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, köyden mahalleye dönüşen 12 yerleşim yerine çocuk oyun alanı kazandırdıklarını söyledi.

Çeltikçi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çocuk parkında incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, köyden mahalleye dönen ve park eksiği bulunan 12 yerleşim yerine çocuk parkı yapıldığını kaydetti.

VİZYON KATACAK PROJELERE İMZA ATIYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöl Belediyesi olarak özellikle son yıllarda gerçekleştirdiğimiz projelerle şehrimizi yenileyerek şehrimize vizyon katacak projelere imza atıyoruz. Şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız ise kentin her alanında devam ediyor. Büyükşehir yasasıyla birlikte belediyemiz bünyesine katılan mahallelerimize de hizmet götürme gayretindeyiz. 01 Nisan 2014 itibarı ile yeni mahallelerimizin eksikleri öncelik ve önem sırasına göre belli bir plan ve bütçe dâhilinde giderilmeye başlandı. Altyapı ve üstyapı gibi hayati önem taşıyan hizmetlerin yanında sosyal hizmet alanında da yeni mahallelerimizi merkez mahallelerimiz kadar önemsiyoruz. Bu kapsamda çocuk parkı olmayan 12 yeni mahallemize çocuk oyun alanı oluşturmaya başladık. Parkların yapımında önceliğimizin parkı olmayan mahallelerimiz olduğunu özellikle hatırlatmak isterim. Bu kapsamda yapılması planlanan 12 adet çocuk parkından, 11 tanesini bugün itibarı ile tamamlamış bulunuyoruz. Kalan bir mahallemizde ise yer tespiti yapılmış olup, uygulaması 2014 yılı sonu itibarı ile tamamlanacaktır” dedi.

600 METREKARE BÜYÜKLÜĞÜNDE

Yapımı gerçekleştirilen Çeltikçi Mahallesi’ndeki çocuk parkı hakkında teknik bilgi veren Güç, “Parkımızın toplam büyüklüğü yaklaşık 600 metrekaredir. Bu alan içerisinde 200 metrekare sert zemin, 150 metrekare çocuk oyun alanı, 250 metrekare yeşil alan bulunmaktadır. Kum zeminden oluşan parkımızda; tek kuleli oyun grubu, bağımsız salıncak ve tahterevalli bulunuyor. Parkımızın ortalama maliyeti ise 30 bin TL’dir” şeklinde konuştu.

12. PARK YILSONUNDA TAMAMLANACAK

Güç ayrıca; Hasanpaşa Mahallesi, Edebey Mahallesi, Kulaca Mahallesi, Aşağıballık Mahallesi, Çitli Mahallesi, Çeltikçi Mahallesi, Alibeyköy Mahallesi, Hocaköy mahallesi, Tüfekçikonak Mahallesi, İsaören Mahallesi ve Ortaköy Mahallesi’nde park yapım çalışmalarının tamamlandığını belirterek 12. park olan Şipali Mahallesi çocuk parkını ise yılsonu tamamlanacaklarını sözlerine ekledi. Parkların mahallelere hayırlı olmasını temenni eden Güç, hizmetlerin devam edeceğini hatırlatarak konuşmasını sonlandırdı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19