YENİ STADYUM BURSASPOR´DA

YENİ STADYUM BURSASPOR´DA

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Timsah' modelli yeni stadyumun Bursaspor Kulübü'ne devir teslimi atılan imzalarla tamamlandı. Bursa'nın adını dünyaya duyuran 45 bin kişilik yeni stadyum, Bursaspor Kulübü'ne kalıcı gelir sağlayac

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 45 bin kişilik yeni stadyumu Bursaspor’a devreden imzaları törenle attı.

Heykel’deki Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleştirilen devir teslim törenine, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Bursaspor Kulübü yöneticilerinin yanı sıra basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

Bursa’yı yatırımlarıyla geleceğe taşıyan ve marka bir dünya kentini oluşturma hedefiyle çalışmalarını yönlendiren Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursaspor için büyük bir şans olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa, tarihi bir gün yaşıyor. Bursaspor şampiyon olursa Bursa da şampiyon şehir olarak dünyada duyulur” dedi.

“BURSASPOR İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

Bursaspor’un Bursa’nın desteğiyle dünyada konuşulacağını ifade eden Başkan Altepe, “Stadyum Bursaspor için önemli bir dönüm noktası olacak. Dünyanın marka takımları Bursa’da maç yapacak. Bursa’da yaşayan ve üreten herkes, kentin takımının Avrupa’da boy göstermesi için üzerine düşeni yapacak, yapmalı. Bizler inandık, Bursaspor şampiyonluğu yaşadı. Bundan sonra da daha güzel başarılar yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Bursa’nın 45 bin kişilik stadyumunun Bursaspor’a kalıcı gelir sağlayacağını belirterek, “Bu kentin çok büyük imkanları var. Bu tarihi gün Bursa’nın şahlanışının da başlangıcı olsun. Bursa’mızın, markası, gururu, tanıtımı olan Bursaspor’un güçlü kulüp olmasına yönelik çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Türkiye ve Avrupa’da güçlü bir Bursaspor’un oluşmasını istiyoruz. Bizler de bunu uzun yıllardır iddia ediyoruz. Herkesin görevi Bursaspor’a katkı sağlamak, marka değerini güçlendirmektir. Bursa güçlü bir şehir, 3 milyonluk kent. İstanbul’dan sonra ekonomide en büyük 2. kenttir. Artık tüm sıkıntılarını kendisi çözüyor. Bursa bu konuda örnek bir şehirdir” diye konuştu.

Bursaspor’a sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bursaspor’a sahip çıkmamız en önemli değerlerdendir. Bu şehre hepimizin bir borcu var. Bu kenti geleceğe taşıma konusunda ve dünya markası olması konusunda çok değer var. Bunlardan en önemlisi de Bursaspor. Bursaspor’u bu konuda Bursa olarak yeterince kullanamadık. Şu anda çok güzel bir gidişatımız var. Önümüzde daha kat edilecek çok mesafe var. Burada herkese görev düşüyor. Dünyanın farklı ülkelerinde sokaklarda Bursasporlu gençler dolaşsın istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk günden beri Bursaspor için üzerimize düşeni yapmaya gayret gösterdik. Bursaspor’un küme düşmesi Bursa’nın küme düşmesi, takımın şampiyon olması Bursa’nın şampiyon olması demektir. Önemli olan, Avrupa’da kupa kaldırmaktır. Bunu Galatasaray yaptı. Bursa niye yapmasın?” dedi.

“BURSA’DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

Başkan Altepe, yeni stadyumun yaz aylarında faaliyete başlayacağını ve yeni sezon maçların bu stadyumda yapılacağını da belirterek, “Yeni stadyum Bursaspor’a güç katacak. İstanbul’da bazı takımlar statlarını kazançlarından ayırıp kendileri yapıyor. Bizler tertemiz bir stadı, Bursaspor’a devrediyoruz. Bunun katacağı güçle birlikte Bursaspor önümüzdeki sezonlarda güçlü olacak. Kasasında para olacak. Localar, kafeteryalar, restoran, otopark, reklam alanları dahil her şey Bursaspor’a devrediliyor. Bursaspor büyük gelir elde edecek. Herkes loca ve kombinelerini alırsa takıma da büyük destek olur. Stadyumun tüm ticari işletmelerini Bursaspor’a devrediyoruz” ifadesini kullandı.

Başkan Altepe, stadyumun açılışında dünya çapında organizasyon yapılacağını ve konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüldüğünü söyledi. Açılışta organizasyonun Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacağını kaydeden Başkan Altepe, “Açılışa dünya çapında bir kulüp gelecek. Şu anda Barcelona gözüküyor. Açılış Türkiye ve dünyada ses getirecek. Büyükşehir Belediyesi olarak bunları Bursaspor’a hediye edeceğiz. Bunun için heyecan duyuyoruz. Artık Bursa’da yeni bir dönem başlıyor. Artık Avrupa ve dünyada konuşulan Bursaspor olacak” diye konuştu.

BAŞKAN ALTEPE’YE DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı ise Bursaspor’un artık borçlarıyla değil başarılarıyla konuşulacağını söyleyerek, kendilerine her konuda destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Bölükbaşı, stadın Bursaspor’a devriyle kalıcı gelirler konusunda büyük ivme yakalanacağını da ifade ederek, “Yeni stadyumu en iyi şekilde değerlendirerek maddiyata çevirmemiz gerekiyor. Biz de çalışmalarımıza başladık. Başkan Altepe, stadyumun tüm gelirleri Bursaspor’un dediği zaman eleştirilere de maruz kaldı. Bursa olarak biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor” dedi.

Bölükbaşı, Bursaspor’un ileride daha da başarılı bir takım olacağına inandığını vurguladı. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 45 bin kişilik stadyumun gelirlerinin tamamının 10 yıl boyunca aylık 60 bin TL bedelle Bursaspor’a devredilmesine ilişkin protokol Başkan Altepe ve Bölükbaşı tarafından imzalandı. Devir teslim töreni, Bursaspor’a emek verenlerin günün anısına çektirdiği hatıra fotoğrafıyla sona erdi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22