YENİCE VE ÇEVRESİNE HAYAT SUYU

YENİCE VE ÇEVRESİNE HAYAT SUYU

Yeniceköy Mahallesi´nde sulama sistemi ve Halhalca Mahallesi´nde 6 mahalleyi sağlıklı içme suyuna kavuşturacak projelerin temeli atıldı.

 

Yeniceköy Mahallesi´nde sulama sistemi ve Halhalca Mahallesi´nde 6 mahalleyi sağlıklı içme suyuna kavuşturacak projelerin temelleriönceki gün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin de katılım ile düzenlenen törenle atıldı.

 

BÜYÜK BÜTÇELİ YATIRIMLAR KIRSALLA BULUŞUYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ?Yerel yönetimlerin sorunlarını en iyi bilen Cumhurbaşkanımız sayesinde yerelde yetkiler arttı. ?Bütünşehir olunca ne olacak´ deniyordu. İşte olan ortada... Büyükşehir de burada, İnegöl Belediyesi de burada çalışıyor. Özel İdarenin bütün Bursa´ya yaptığı yatırımın iki katından fazlasını sadece İnegöl´e yaptık. Büyük bütçeli yatırımlar ilçelerle, kırsal kesimle buluşmaya başladı. Merkezde ne varsa ilçelerde ve en ücra mahallelerde de olacak dedik. İşte yeni yollar, spor tesisleri, sosyal donatı alanları, bunların yanında kırsal kalkınma yatırımları hepsi ortada. Çiftçimizi her alanda destekliyoruz. Daha kaliteli üretim için sulama göletleri yapıyoruz, ürün toplama merkezleri kuruyoruz, ekipman desteği sağlıyoruz. Çiftçimizin geliri artsın diye her türlü desteği yapıyoruz. Bunlar daha başlangıç. İnegöl için daha yapacak çok işimiz var. Öncelikli sorunları gündemimize alıp, bir bir hayata geçiriyoruz? dedi.

 

?HALKA HİZMET HAKK´A HİZMETTİR?

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ise, gelişme ve kalkınma için istikrar ortamının önemine vurgu yaptı. Halka hizmet etmeyi Hakk´a hizmet olarak gören bir anlayış içinde olduklarını dile getiren Ala, ?Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetler ortada. Bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da siz bize güvenin yeter. Hizmet etmesi bizden. Her türlü imkânımız var. Yeter ki problem çözme iklimini ortaya koyacak siyasi bir iradeyi seçimlerde Türkiye´ye armağan edelim. Önümüzdeki 4 yılda Büyükşehir yasası sistemiyle tüm sorunları çözer ve yolumuza devam ederiz? şeklinde konuştu.

 

KIRSALIN HAYAT STANDARTLARI YÜKSELTİLECEK

Halhalca köyünde düzenlenen ve 6 köyün içme suyu sorununu ortadan kaldıracak olan içme suyu hattı temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?2014 seçimleri öncesinde bu köye geldiğimizde içme suyu sıkıntısından bahsedildi. Ben de bunların kolay hallolacak işler olmadığını söylemiştim. Ama Büyükşehir yasası ile yol, içme suyu, üst yapı gibi birçok sorunun biteceğini söylemiştim. Çünkü kanunen bizim size 1 metrekare bile kilit parke yapmamız mümkün değildi. Ama Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile Büyükşehir yasası devreye girdi ve içme suyu başta olmak üzere tüm hizmetler bu bölgelere gelmeye başladı. Bunlar daha başlangıç. Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle kırsal kesimdeki hayat standardını yükseltmenin gayreti içindeyiz? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Yenice Sulama Göleti ve Halhalca´da da içme suyu hattının temeli atıldı.Sondaj sistemiyle yeraltından sağlıksız içme suyu tüketen Şehitler, Halhalca, Karagölet, Çavuşköy, Sungurpaşa ve Boğazköy Mahalleleri içme suyu isale hatları ve su depolarının temeli atıldı. Yaklaşık 5 milyon TL´ye mal olacak proje kapsamında 31 kilometre isale hattı imalatı ve toplamda 6 adet su deposu imalatı gerçekleştirilecek.

 

Yenice´de 1983 yılında açık olarak yapılan ve günümüzde ihtiyacı karşılayamayan sulama sistemi de kapalı olarak yeniden düzenleniyor. Toplam isale hattı uzunluğu 9 bin 725 metre olan proje ile 1718 dekar alan sulamaya açılacak ve su israfının da önüne geçilecek.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00