www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YENİCE HALK OTOBÜSLERİ ÖZELLEŞİYOR

YENİCE HALK OTOBÜSLERİ ÖZELLEŞİYOR

Yenice Belediyesi tarafından işletilen 7 halk otobüsü, özelleştirilerek SS. 101 Nolu Minibüsçüler Kooperatifine devrediliyor.

.Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu,  yıllık 750 bin TL geliri olan 7 halk otobüsünün minibüsçüler kooperatifine devredilerek özelleştirileceğini söyledi. Aksu, bu devirle Belediyenin 500 bin lira toz parası alacağını, onun haricinde her ay 12 bin 500 TL Yenice Belediyesine ve bin 500 lira da Yenicespor’a ödeme yapılacağını belirtirken, otobüs fiyatlarının ise Yenice Belediyesi tarafından belirleneceğini kaydetti. Ayrıca 7 otobüs için de 200 bin lira ek bedel ödenecek.

 

Esnafımız Faydalansın

İşletmeciliği Yenice Belediyesi tarafından yürütülen ve İnegöl Yenice arası hatlarda çalışan 7 adet büyük Halk Otobüsü’nün özelleştirilerek SS. 101 No’lu Minibüsçüler Kooperatifi’ne devredileceği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, halk otobüslerinin özelleşeceği bilgisinin doğru olduğunu teyid ederken, özelleştikten sonra da fiyat tarifesinin Belediye tarafından belirleneceğini vurguladı. Aksu, özelleşmeyle birlikte kooperatif tarafından yeni otobüslerin de alınarak hatlara ilave yapılacağı dile getirerek; “Bu uygulamamız Büyükşehir’e uyumla ilgili bir çalışma. İnegöl Büyükşehir’e bağlandıktan sonra biz eğer mahalle olursak, halk otobüslerinde elde ettiğimiz 750 bin TL gelir de Büyükşehir’e gidecek. Çünkü su, ulaşım gibi gelirler Büyükşehir’e geçiyor. Biz de bu gelirden Büyükşehir değil de, kendi esnafımız, minibüsçümüz faydalansın diye özelleştirme kararı aldık” dedi.

Belediye de Kazanacak, Esnaf da

Aksu, özelleştirmeyle ilgili verdiği bilgilerde ise; “Özelleştirmenin şartları hem Belediyemize hem de esnafımıza fayda sağlayacak. Mağdur taraf olmayacak. Biz gelirimizi kaybetmeyeceğiz, ama esnafımız da para kazanacak aynı zamanda. Özelleştirmede 500 bin lira tos parası alacağız. Aynı zamanda 7 otobüs için de 200 bin TL bedel ödeyecek kooperatif. Bunların haricinde de her ay Belediyemize 12,5 bin TL ve Yenicespor’a da bin 500 TL bedel ödeyecekler. Biz bu şekilde kazanırken, esnafımız da hat sahibi olacak ve dolayısıyla kazanacaklar” dedi.

İlçe Olma İhtimalimiz Yüksek

Öte yandan, son günlerde Yenice’nin gündemini oluşturan ilçe olma isteği ile ilgili de gelişmeler sürüyor. Bu konu hakkında da kısa bir bilgi veren Başkan Aksu, ilçe olma ihtimalinin yüksek olduğunun altını çizerek; “Kısa bir süre içerisinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la bir görüşmem olacak. İlçe olmak bizim hayalimiz. Bunu gerçekleştirmek için uğraşıyoruz ve ilçe olma ihtimalimiz de yüksek” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19