www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yenice´de heyelan korkusu

Yenice´de heyelan korkusu

Yeniceköy Mahallesi 419. Sokak bulunan 9 metre yüksekliğindeki toprak, kayma tehlikesi ile karşı karşıya.

Yeniceköy Mahallesi Ramiz Yiğit Caddesi 419. Sokak´ta ikamet eden vatandaşların heyelan tehlikesi ile karşı karşıyalar. Belediyenin adeta unuttuğu mahalleli, heyelan tehlikesi yaşıyor. Evleri risk altında olan vatandaşlar ayrıca sokaklarına giden bir yol yapılmasını istiyor.

 

?FELAKET YAŞANACAK AMA KİMSENİN BURADAN HABERİ YOK?

Duruma tepki gösteren mahalle sakinlerinden Resul Aslan, ?8 yıldan beri biz bu mahallede oturuyoruz. İnsanlardan tamamen uzaklaştık. Bizden haberleri yok. Ayrıca göçük tehlikesi altındayız. En son yağmurda bu uçurumun yarısı aşağıya geldi. Çocuklar burada oyun oynuyor, biz dışarıda oturuyoruz. Çocukların oynadığı sırada göçük olabilir. Felaket yaşanacak ama kimsenin buradan haberi yok. Seçim zamanında birçok vaatte bulunuyor ama şimdi ortada yoklar. Yolun olduğu yer bizim arsamız, yolumuz yok. Yol tamamıyla kapalı. Belediye Başkanına 10 tane dilekçe verdim. Büyükşehir Belediyesine bağlandıktan sonra hiçbir şekilde bize faydası olmadı. Biz bu ülkede yaşamıyor muyuz? Bu bölgede tehlike altında olan 5 bina var. Göçük yaşandığı zaman bunun hesabını kim verecek? Şikâyetçiyiz. Sorunumuzun çözülmesini ve yolumuzun açılmasını yetkililerden talep ediyoruz? dedi.

 

?UNUTULDUK?

Yetkililerin kendilerini unuttuğunu savunan İdris Acar ise ?Dilekçe verdik kimse yolumuzu açmadı. Çocuklarımız çamurda oynamak zorunda kalıyor. Ayrıca göçük tehlikesi de var. Çocuklarımız korkarak oyun oynayabiliyor. Ağaç neredeyse devrilecek. Yolumuzun açılmasını istiyoruz? şeklinde konuştu.

 

DİLEKÇELERE CEVAP ALAMADIK

Bu sorunun yıllardır yaşandığını aktaran Mehmet Cennet Aslan, ?İmza topladık, 10´a yakın dilekçe verdik ama burayla ilgilenen olmadı. Sadece geçen yıl yoğun uğraşlarımız sonucu buraya mıcır döktüler. İstiyoruz ki bizim yolumuz açılsın. 6 yıldır çamurun içerisinde gidip geliyoruz.  Göçük tehlikesi de var. Bu felaket yaşanırsa bunun sorumlusu kim? Yağmur ve kar yağdığında buralar dere gibi oluyor. Sel, çamur? Yetkililerin bununla ilgilenmesini istiyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02