www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yenice´deki su sorunu çözülemedi

Yenice´deki su sorunu çözülemedi

Yeniceköy Mahallesi Ayazma Caddesi´nde 15 gündür yaşanan su sıkıntısı vatandaşları isyan noktasına getirdi.

Ayazma Caddesi üzerindeki evlere giden su hattının sokak suyu hattından bağlandığını belirten mahalle sakinleri, sokak suyu hattının kuruması sonucu uzun süredir çeşmelerinden tek damla su bile akmadığını belirttiler. Temel ihtiyaç olan sudan mahrum kalmaları sonucu yemek, temizlik ve birçok ihtiyaçlarını taşıma su ile karşılamaya çalıştıklarını belirten bölge sakinleri, yetkililerden sorunun bir an önce çözümünü istediler.

?BÖYLE BİR İDARE İSTEMİYORUZ?

Bölgede ikamet eden Fahrettin Balyemez, ?Bayramdan önce de sularımız sık sık kesiliyordu ama bayramdan beri 14 gündür bir damla su akmıyor. Tüm yetkilileri aradık, net cevap alamıyoruz. Yapacağız diyorlar, yetkiliyle görüşmek istediğimizde ?Yetkililerin haberleri var, konuşmalarımız kayıt altına alınıyor´ diyorlar. Hiçbir şey yapılmıyor. En azından ana caddeden suyumuzun bağlanmasını, hatların çekilmesini istiyoruz. Su bitmiş, kurumuş diyorlar. Bize bir çare bulsunlar. Suyumuz sokak çeşmesi hattına bağlı. Oranın kuruması sonucu sıkıntı çekiyoruz. 67 yaşındayım, damacanalarla eve su taşıyorum, belim ağrıdı, kollarım ağrıdı? Yeter artık! Geçen sene de kesiliyordu, böyle olmamıştı. Bu sene külliyen rezillik. Böyle bir idare olmaz, biz böyle bir idare istemiyoruz? dedi.

 ?KURUDUK??

Nurettin Sönmez, ?Aşağı yukarı 15 gün önce suyumuz kesildi. Müracaatlarımız sonrası geleceğiz, geliyoruz dediler ama ne gelen var ne giden. Kuruduk? Lavaboya gidemiyoruz. Komşu ne zamana kadar bizi idare edecek? Makineler çalışmıyor. İçecek su bulamıyoruz. Sabır, sabır bir yere kadar. Su olmadığı zaman hiçbir şey yapamıyoruz. Tüm temizliğimiz suya bağlı. 100 metrelik bir sıkıntımız var, bir şebeke bağlansa, hat çekilse problemimiz biterdi? şeklinde konuştu.

ESKİ ÇAĞLARA DÖNDÜK

Mesut Yağmur ise, ?Ağabeylerimin dediği gibi tüm başvurularımızın kayıtlar elimizde mevcut. Arıyoruz depolarda su yok diyorlar, kimi de orada su sıkıntısı görünmüyor diyorlar. Yoldan evlerimize kadar su çekmemişler, sokak çeşmesi hatlarından suları bağlamışlar. Bağlanırken sıkıntı olacağının söylenmesine rağmen ?Sıkıntı olursa düzeltiriz´ demişler. Şimdi 150 Cumhurbaşkanlığını arıyoruz çıkan yok, muhtara gidiyoruz ?halledeceğiz´ diyor, 1 haftadır yok. Dükkânını kapatıp gidiyor. Evde damacanalar doldu. Önceden okuldan su alıyorduk, şimdi okullar açılınca da sürekli gidemeyeceğiz. Artık meydana kadar gitmemiz lazım, hadi biz genciz, bu amcalar nasıl gitsin? Meydanda da sıkıntı var, çok yükleniliyor diye onları da kıstılar. Meydandaki tüm çeşmeler dolu. Burada 6 hanenin suyu yok. Neredeyse 1 aydır bu haneler taşıma suyuyla geçiniyorlar. Ne zamana kadar taşıyacağız? Temizlik konusunu birer bidon suyla çözmeye çalışıyoruz. İşe gidiyoruz, orada pisleniyoruz, duş almakta zorluk çekiyoruz. Yetkililere ulaşamıyoruz, ulaştıklarımız da çözüm bulmuyor. Yönetim ama nasıl yönetim? Böyle bir yönetimin hiç olmaması daha iyi, eski çağlara döndük? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25