www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YENİDEN İHALE EDİLECEK

YENİDEN İHALE EDİLECEK

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, inşaat çalışmaları duran belediye binası projesinin, önümüzdeki günlerde yeniden ihale edileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Muhtemelen önümüzdeki birkaç gün içerisinde veya bir kaç hafta içerisinde bu süreci tamamlayacağız. Hazırlanan sözleşmeleri şuan her iki taraf inceliyor. İmzalanan sözleşmelerin imza altına alınması kaldı, yani bu aşamada olduğunu ifade edebilirim. Sonraki süreçse yine ihale edilerek kalan kısmı alacak olan yüklenicilere kalanlar bunlardır yapılacak işler bunlardır diye teslim edilecek. Bir yapım süresi belirlenerek o süre zarfında tamamlanması istenecek karşı taraftan. Bunu da inşallah en azından ihale aşamasına getirmek ve getirdiğimiz anda zaten yeniden bir kamuoyunu bu anlamda bilgilendirmek istiyoruz.” dedi.

---------------------------------

2019 yılında İnegöl'ün en büyük inşaat projesi olan İnegöl Belediyesi yeni hizmet binası ve kent meydanı projesinde inşaat çalışmaları artan inşaat maliyetlerinden dolayı durmuştu. Aylardır atıl vaziyette duran inşaat çalışmalarıyla ilgili Belediye ve firma arasında görüşmeler devam ederken projenin yapımı için yeniden ihale yapılacak. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban; “Burada da artık sona geldik diyebiliriz. Burada görüşme yaptığımız iki taraf var. Birisi yüklenici firma birisi de projeyi çizen mimarlık ofisi. Mimarlık ofisi ile de görüşüyoruz çünkü inşaatta özellikle tefrişatından bundan sonra binanın kalan bölümlerinde kullanılacak olan ağacından mobilyasına, elektriğinden elektronik ürünlerine içinde kullanılacak her türlü üründe yerli ürün ikame etme ile alakalı bir düşüncemiz var. Bunu yapabilirsek kısmi olarak inşaat maliyetlerini de belirli bir artışlar oldu o günden bugüne kadar. Biz burada belli bir oranda tasarrufu gerçekleştirebilirsek inşaatımızın yapım maliyetlerini de olabildiğince düşürmüş olabileceğiz. Birde burada acaba başka bir fonksiyon yükleme ihtiyacı var mıdır bunları da değerlendiriyoruz. İçerisindeki mevcut fonksiyonları yeniden gözden geçiriyoruz. Ancak burada mimarlık ofisinin de görüş ve kanaatlerini almamız gerekiyor. Tabi burada önemli olan yüklenici firmanın sürecini tamamladığımızı net olarak imza altına almamız o da hukukçular tarafından bu süreç takip edildi. Açıkçası ben bu hafta müjde vermeyi düşünüyordum ama soruyuda onun üzerine sormuş oldunuz üzerine tevafuk olarak geldi. Muhtemelen önümüzdeki birkaç gün içerisinde veya bir kaç hafta içerisinde bu süreci tamamlayacağız. Hazırlanan sözleşmeleri şuan her iki taraf inceliyor. İmzalanan sözleşmelerin imza altına alınması kaldı, yani bu aşamada olduğunu ifade edebilirim. Sonraki süreçse yine ihale edilerek kalan kısmı alacak olan yüklenicilere kalanlar bunlardır yapılacak işler bunlardır diye teslim edilecek. Bir yapım süresi belirlenerek o süre zarfında tamamlanması istenecek karşı taraftan. Bunu da inşallah en azından ihale aşamasına getirmek ve getirdiğimiz anda zaten yeniden bir kamuoyunu bu anlamda bilgilendirmek istiyoruz.” Dedi

Mevcut firma çekiliyor mu?

Mevcut firma tamamıyla çekiliyor mu? Sorusuna ise başkan Taban; “Mevcut firma uzun bir zamandır süreci artık götüremeyeceğini ve bundan dolayıda aslında aralarda gecikmeler vardı biliyorsunuz. Belirtilen tarihte bitirilememişti. Bunlar zaten firmanın artık devam edemeyeceğini gösteren nitelikte bir durumdur. Ancak biz hukuki anlamda birde taktir ederseniz özel bir şirket değiliz. Belediye kuruluşları kamu kuruluşlarıdır. Ve bu kuruluşlarda yaptığınız iş ve işleyişi doğru bir şekilde yapmak zorundasınız. Bunları tabi mahkeme üzerine de taşıyabilir ilgili firma bizde aynı şeklide taşıyabiliriz. Ancak bunu mahkeme üzerine taşıdığınızda 3 yılda 5 yılda devam eden bir süreçte devam edilebilir. Yani biz bu süreci hiçbir şekilde mahkeme sürecine taşımadan sonuçlandırmak ve neticelendirmek istiyoruz. Bunu yaparken de benim en başından beri önceliğim kurumumun şehrimin vatandaşımızın emaneti olan hak ve hukuku korumak. Bütün beklentim karşı taraftan budur. Bunu inşallah gerçekleştirdiğimiz söyleyebilirim. Çünkü burada mesela ilgili firma fırınıda işleten aynı firma biliyorsunuz. Onu daha öncede ifade etmiştim. Yani aslında bu işle beraber fırının daha tekrar geriye alınmasınıda ikisini de aynı anda karşı tarafla da konuşarak belli bir noktaya getirmiş olduk. İnşallah imzalarda atıldığında biz kendi sürecimizi kendimiz devam ettireceğiz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00