www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YENİŞEHİR YOLUNDA İHALE SÜRECİ BAŞLADI

YENİŞEHİR YOLUNDA İHALE SÜRECİ BAŞLADI

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, daha önce iki kez ihale edilen ve sadece 7 kilometresi tamamlanabilen Yenişehir-Bilecik yolunun kalan 25 kilometrelik bölüm için girişim başlatıldığını açıkladı.

 

Yenişehir ile Bilecik arasındaki 40 kilometrelik mesafeyi 32 kilometreye indirecek duble yolda yarım kalan çalışmalar için yeniden ihale süreci başlatıldı.

TEMASLARDA BULUNULDU

Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Erdemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik´le birlikte ihale sürecinin yeniden başlatılması için Ankara´da bir dizi temas gerçekleştirdiklerini söyledi. Şahin, ?Konuyu önce Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Hamdi Yıldırım ile görüştük. Heyetimiz dinleyen müsteşar Yıldırım sürecin derhal başlatılacağı müjdesini verdi? dedi. Hüseyin Şahin, daha sonra da Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin ile görüştüklerini ve sürece destek sözü aldıklarını da belirtti.

YOL BİLECİK VE BURSA´YI BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Bilecik´in son yıllarda önemli bir kalkınma hamlesi içinde olduğunu söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, yeni yolun tamamlanmasıyla birlikte Bursa ile Bilecik arasında ekonomik açıdan daha verimli iş birlikleri yapılabileceğini söyledi. Şahin, ?Yol Bilecik´i limana yaklaştırırken Bursa´yı da ulusal demir yoluna yaklaştırmış olacak. Öte yandan hızlı tren hattı tamamlandığında da Bursa ve Bilecik ekonomileri daha entegre hale gelmiş olacak. Buda ülkemizin ekonomisine ayrı bir dinamizm katmış olacak. Yeni yol turizm ve kültürel kalkınmaya da olumlu etki yapacak? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19