?YERE DÜŞEN BİR MİLLETİN ONURUDUR?

?YERE DÜŞEN BİR MİLLETİN ONURUDUR?

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, Mavi Marmara davasının düşürülmesi ile alakalı olarak; ?Mavi Marmara´ya saldıran İsrailli askerlerin mahkûm olması için şehit ailelerinin yıllardır yürüttüğü hukuk mücadelesi, İsrail´le imzalanan anlaşmanın altı

Saadet Partisi Kasım ayı faaliyetlerinin değerlendirildiği ilçe divan toplantısı geçtiğimiz Cuma akşamı Parti Binasında gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu İlçe Divan Toplantısında konuşan Ertan Sütçü, sayısız skandalın yaşandığı Mavi Marmara davasının 15. duruşmasında verilen "Davanın Düşürülmesi" kararı ile ilgili açıklamada bulundu.

HUKUK MÜCADELESİ ANLAŞMANIN ALTINDA KALDI

Mavi Marmara davası politik hesaplara kurban edildiğini belirten Ertan Sütçü ?İsrail´in uluslararası sularda katlettiği şehitlerimiz, hukuk koridorlarında bir kez daha adeta şehadeti yaşadı. Mahkeme davayı düşürdü, İsrailli askerler hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına hükmetti. Mavi Marmara´ya saldıran İsrailli askerlerin mahkûm olması için şehit ailelerinin yıllardır yürüttüğü hukuk mücadelesi, İsrail´le imzalanan anlaşmanın altında kaldı. Düşürülen sadece bir dava değildi; yere düşen bu milletin onurudur" dedi.

?BU BİR HEDEF SAPTIRMADIR?

Saadet Partisi olarak her zaman mazlumların yanında olduklarını belirten Sütçü, "Bizler ne Mavi Marmara´yı ne de Filistin Davasını hiç bir zaman yalnız bırakmadık. Bugünkü duruşmaya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcımız Dr. Abdullah Sevim, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanımız Birol Aydın, İl Başkan yardımcılarımız Bilal Ay ve Mustafa Kaya ile birlikte çok sayıda parti mensubumuz gelerek şehit ve gazi yakınlarına destek verdiler. İsrail ile yapılan anlaşmayı uygun bulmadığımızı, ülkemiz ve Filistin davası aleyhine olduğunu hep ifade ettik. AKP´liler biz böyle deyince, ?siz bu anlaşmayı yanlış yorumluyorsunuz, bu anlaşma bizim lehimizedir´ dediler. Ancak gelinen noktada maalesef, Mavi Marmara davası bu tehlikeli ve kabul edilemez anlaşma gerekçesiyle düşürüldü. Burada salt olarak davaya bakan mahkemeyi ve düşme talebinde bulunan savcıyı hedef tahtasına koymak açık olarak ifade ediyoruz ki bir hedef saptırmadır. Bu sonucun asıl müsebbibi o anlaşmaya imza atan bakan, o anlaşmayı meclisten geçiren milletvekilleri ve o anlaşmayı onaylayan en üst makamdır? şeklinde konuştu.

FİLİSTİN MÜSLÜMANLARIN TOPRAĞIDIR

Mahkeme sürecinde gayret gösterenleri takdir ettiğini belirten Sütçü, ?Filistin davasına ve aziz şehitlere sahip çıkma adına bugün mahkemede takdire şayan bir duruş sergileyen kardeşlerime teşekkür ediyorum.Filistin, Müslümanların toprağıdır ve ortak davasıdır. Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerine düşen görev özgür Filistin´i kurmaktır. İnşallah bizler birgün özgür Filistin´de bir araya geleceğiz. Bunun için de İslam birliğinin bir an önce tesis ettirilmesi gerekmektedir. Bu konuda en yapıcı ve gerçek anlamda uygulayıcı olan Milli Görüş teşkilatlarıdır. Saadet Partisidir? diye konuştu.

ETKİNLİĞİMİZ DAHA DA ARTACAK

Kongre sonrası yeni döneme ilişkin de bilgiler veren Ertan Sütçü, ?Şu anda Saadet Partisi adeta bir seferberlik hazırlığıyla çalışmaktadır. Tüm teşkilat kademelerimiz bir yandan teşkilat içi eğitimlerine devam ederken, bir yandan da sandık bölgesi ve seçmen bazlı çalışmalarımıza hız verilmiştir. Önümüzdeki günlerde İnegöl´ümüzde tüm seçmenlerimiz, Saadet Partisi´nin varlığını ve etkinliğini daha da fazla hissedecekler inşallah? ifadelerini kullandı.

Yapılan divan toplantısı ikramlarla sona erdi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07