www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YEREL YÖNETİMLERİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

YEREL YÖNETİMLERİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’ün il olmasını kendisinin de istediğini belirterek, “Ama bu benim istememle olmuyor. Ben bu konuyu AK Parti grup toplantısında dile getirdim. Başbakanımızın Türkiye’de yeni bir il yapılma

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, dün Fem Dershanesinde düzenlenen sabah kahvaltısında İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) üyeleri ile bir araya geldi.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı kahvaltıda konuşan Milletvekili Şahin, İnegöl’ün il olmasını kendisinin de istediğini dile getirerek, “Ama bu benim istememle olmuyor. Ben bu konuyu AK Parti grup toplantısında dile getirdim. İnegöl’ün il olma istediğini anlattım. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’de yeni bir il yapılmayacağına ilişkin beyanatları var. Yeni iller yapmaktansa belediyeler, yerel yönetimler güçlendirilecek.” dedi.

 

AĞIR CEZA MAHKEMESİ İÇİN ÇALIMA YAPIYORUZ

Emniyet’e 60 personel takviyesi yapıldığını aktaran Şahin, “Emniyet teşkilatında yeni birimler açacağız. Adliye’ye ağır ceza mahkemesi kurulması için çalışmaları yürütüyoruz. İnegöl’e yarı açık yarı kapalı bir cezaevi talebinde bulunduk. Bakanımız Adliye Sarayı’nın resmi açılışında cezaevi için yerinde inceleme yapmak istedi. İnegöl’ün güvenliği ve güzelliği için çalışmalarımız sürüyor.” şeklinde konuştu. 

 

DEDİĞİMİZ DEDİK ANLAYIŞI İÇERİSİNDE DEĞİLİZ

AK Partinin toplumun isteklerine göre hareket eden parti olduğunu kaydeden Şahin, “Toplumsal dinamiklere göre kendini yenileyebilmektedir. Dediğimiz dedik anlayışı içerisinde değiliz. Bu nedenle STK’larla sık sık bir araya gelerek görüş ve önerilerini almaktayız. Yaz tatili boyunca da bu tip organizasyonlarda kanaat önderleriyle bir araya gelmeyi planlıyoruz. Hükümet olarak sizlerden istifade etmemiz lazım. Biz siyaset yapıcılar olarak, sizlerden gelen talep ve öneriler ışığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Dedi.

 

YENİ YASA HAZIRLANIYOR

Yeni yasa hakkında açıklamalarda da bulunan Şahin, “Yeni anayasa yazılmaya devam ediyor. Yeni anayasanın ana unsuru insan özgürlüğü olacak. Kısa ve öz, anlaşılır bir anayasa hazırlanması için çalışmalarımız sürüyor. Meclisteki 4 partiden 3 üyenin oluşturduğu komisyon şuan 17 madde üzerinde uzlaşıya vardı. Hedefimiz 1 Ekim’den itibaren görüşmelere başlanmasıdır. Seçim meydanlarında verdiğimiz sözü yerine getireceğiz.” dedi.

 

2.OSB KARARINI SANAYİCİ VERECEK

2. OSB’deki fabrikaların TOKİ marifetiyle yapılması konusunda görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Şahin, “2. OSB’de yapılması öngörülen proje ile ilgilide önemli gelişmeler var. İşin önemli kısmını geride bıraktık diyebiliriz. TOKİ’nin inşaat mühendisleri İnegöl’e gelerek incelemelerini yaptılar. Bizden tek tip proje örneği istediler. Bizler teki tip birkaç proje belirleyerek kendilerine sunacağız. Onlarda hangi şartlar altında yapabileceklerini bize bildirecekler. Bunun akabinde yeninden sanayicilerimizle oturup karar vereceğiz.” diye konuştu.  



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00