Yerli Otomobilde İnegöl´e Destek

Yerli Otomobilde İnegöl´e Destek

BATİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, yerli otomobil üretim tesislerinin İnegöl´de kurulması konusunda İTSO´nun girişimini desteklediklerini açıkladı.

BATİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, Sukaypark´ta gerçekleştirilen bir iftar programında İTSO´nun yerli otomobil tesisinin İnegöl´de kurulması yönündeki girişimini değerlendirdi.

ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYANLARIN DESTEKÇİSİYİZ

Er, ?Geçtiğimiz günlerde, yerli otomobilin üretim yerinin İnegöl olmasını isteyen Ticaret ve Sanayi Odası, kapsamlı bir raporla TOBB´ye başvuruya hazırlandıklarını ifade etmişti.Hepimiz farklı markalarda araçlar kullanıyoruz. Lakin bir yerli markamız yok, olmadı, olamadı. Bugün ortam müsait... Cumhurbaşkanımızın TOBB´da yaptığı çağrı çok yerinde idi. Biz Devrim´i yaptığımızda Güney Kore´nin hiçbir şeyi yoktu. Şimdi kaç tane markası var? İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası´nın, yerli otomobilin İnegöl´de yapılmasına ilişkin bir takım girişimleri var. İnşallah Türkiye´nin yerli otomobili üretimin başkenti Bursa´da yapılacaktır. Bu noktada bizler de elini taşın altına koyanların destekçisiyiz. Araç üretilsin bu aracı ilk alanlardan birisi ben olurum. İnşallah bunu yakın zamanda göreceğiz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07