?YEŞİL BURSA`YA, YEŞİL ÜRETİM YAKIŞIR?

?YEŞİL BURSA`YA, YEŞİL ÜRETİM YAKIŞIR?

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Çevre ve Temiz Üretim Konseyi Başkanı Mustafa Uysal ve konsey üyelerini makamında ağırladı.

 

Ziyarette Vali Karaloğlu`na, konseyin çevre üzerine gerçekleştirdiği Çalıştay ve sonuçları hakkında da bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından konuşan Vali Karaloğlu, ?Bursa kültür, sanayi, tarım kenti gibi birçok özelliği bünyesinde barındıran güzide bir ilimiz. Aynı zamanda Bursa, bir sanayi kenti ve bu kimliğini de sürdürmeye devam edecek. Çünkü bu ülke büyüyecekse bu üretimle mümkün olacak. Bunun bilinciyle hareket etmek lazım. Ama tabi ki önemli olan bu üretimi yaparken, çevremize ne kadar zararımız dokunuyor ya da faydamız dokunuyor. Ne kadar sürdürülebilir bir kalkınma, bir sürdürülebilir bir çevre yürütebiliyoruz. Bu çok önemli... Yeşil bir Bursa?ya, yeşil bir üretim yakışır. Bunları yaparken de bir denge üzerinden konuşmak lazım. Maalesef ülkemizde çevre adına konuşanların bir kısmının, maksadı ve amacı çevrenin dışında. Bizim samimiyetle çevre konuşmamız lazım. Samimiyetle toprağımızı, suyumuzu ve havamızı korumamız lazım? şeklinde konuştu.

 

HBR: Haber Merkezi



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00