www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yeteneği olan ve hak eden kazanacak

Yeteneği olan ve hak eden kazanacak

Birçok öğrencinin ve velinin heyecanla beklediği spor lisesi yetenek sınavı başvuru takvimi açıklandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Yeteneği olanın ve hak edenin kazanacağı bir sınav olacak" dedi.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?Bu takvimin açıklandığı (öğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemleri açıklayan ) 2019/7 nolu genelge ve resmi yazı ortaokul ve İmam Hatip ortaokullara gönderildi. 8. Sınıf öğrencilerine bu konuda bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu yetenek sınavını dört gözle bekleyen yavrularımız var. Lütfen açıklamaları dikkatlice okuyup süreleri içerisinde başvurularını yapıp süreci takip etsinler. Yetenek sınavının yürürlükte olan yönetmelik genelge ve kılavuza göre yapılacaktır. Buna göre Ulusal ve Uluslararası Başarısı olan öğrencilerin avantajlı olacağı bir yetenek sınavı. Şimdiden hepsine başarılar diliyorum. Yeteneği olanın ve hak edenin kazanacağı bir sınav olacak," dedi.

İşte güzel sanatlar ve spor lisesi öğrenci  alımı takviminin detayları:

27-31 Mayıs 2019 Milli Eğitim Bakanlığınca Spor Liselerinin ve Güzel Sanatlar Liselerinin kontenjanlarının belirlenmesi ve onaylanması. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında bitiren öğrenciler dilekçe ile birlikte öğrenim görmek istediği okul türlerinden en fazla 2 okul müdürlüğüne e-Okul üzerinden başvuruda bulunacaktır. Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi e-Okul üzerinden alınacaktır.Başvurular 10-28 Haziran 2019 tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak EK-1 Dilekçe Örneği ile ilgili okul müdürlüklerine yapılacaktır.Alanlara göre sınava girecek öğrenci listeleri 29-30 Haziran 2019 tarihleri arasında okulda ve okulun internet sayfasındailan edilecektir.Öğrenci seçimine ilişkin yetenek sınavı, bölümler bazında 1-5 Temmuz 2019 tarihleri arasında oluşturulan komisyonlar marifetiyle yapılacaktır. Yetenek sınav sonuçları e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine işlenecek ve görülecektir.Öğrenci seçiminde yetenek sınavında 50 puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır. Yetenek sınavında 50 ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının % 70´i ile ortaokul başarı puanının % 30´u alınarak 100tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılacaktır.En yüksek puandan aşağıya doğru yapılan sıralamaya göre bölümler bazında belirlenen kontenjan kadar asıl ve yedek liste 5 Temmuz 2019 tarihi mesai bitiminde okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecektir.Öğrencilerin kayıtları, 8-10 Temmuz 2019 tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden yapılacaktır.Kayıtlar sonucunda açık kontenjan bulunması durumunda; yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek, 11 Temmuz 2019 tarihinde okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecek, ayrıca öğrenci velilerine de bilgi verilecektir.Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları 12-13 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılacaktır.

 

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01