www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YETENEKLERİNİ BURSA´DA KEŞFETTİLER

YETENEKLERİNİ BURSA´DA KEŞFETTİLER

ISEWORLD projesi kapsamında Bursa´da Türkçe öğrenen ABD´li gençler, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü´nde Türk Halk Müziği ve folklor eğitimi aldılar.

 

Amerika´daki üstün zekâlı ve başarılı öğrenciler, 8 hafta boyunca Bursa´da Türkçe öğrendi, kentin farklı noktalarında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmalarında görev aldı. TÖMER´de Türkçe öğrenen ve yanlarında kaldıkları aileler sayesinde de Türk kültürünü tanıma şansı bulan ABD´li gençler, Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi´nde temizlik yaptı, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü´nde de Türk Halk Müziği ve folklor eğitimi aldı.

KEYİFLİ ANLAR YAŞANDI

ABD´li gençlerin Orkestra´daki eğitimlerine ABD Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu CatherineVandevote, ABD Başkonsolosluğu Gençlik Programları ve STK Koordinatörü Dilhayat Barışçı, ISEWORLD Türkiye Koordinatörü Sefa İlgin, ABD Bursa Koordinatörü RubyO´conner ve Bursa Koordinatörü Kemal Alton da katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Muhsin Özlükurt´un da izlediği ders, keyifli anlara imzasını attı. Özlükurt, ABD´li konuklarına Büyükşehir Belediyesi´nin kültürel faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi. Programda, ABD´li gençler şarkılar söyledi, halk oyunları gösterileriyle yeteneklerini sergiledi.

 

HBR: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25