www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

YETENEKLİ OYUNCULAR ALT YAPIYA KAZANDIRILIYOR

YETENEKLİ OYUNCULAR ALT YAPIYA KAZANDIRILIYOR

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaz spor okulları vesilesiyle Belediyespor´un alt yapısına sporcu kazandırdıklarını söyledi.

 

Yaz Spor Okulları kapsamında açılan ve 62 öğrencinin eğitim aldığı basketbol kursunu Belediyespor yöneticileri ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, basketbol tutkunları ile sohbet etme imkanı da buldu.

 

8 FARKLI BRANŞTA YAZ SPOR OKULLARI DEVAM EDİYOR

Ziyaret sırasında devam eden Yaz spor okulları hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ?Düzenlemiş olduğumuz Yaz Spor Okulları çalışmalarımız ile ilçemizde yetenekli yavrularımıza daha düzenli ve programlı spor yapma imkânı sunarken, sporu ilçe geneline yayma hedefimizi de hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Her geçen sene daha da ivme kazanan Yaz Spor Okullarımızı bu yıl toplam 10 branşta düzenliyoruz.1.dönem Yaz Spor Okullarımıza Güreş ve Halter branşlarında kayıt olmadığı için 8 farklı branşta çalışmalarımıza başladık. Şunu da buradan belirtmek isterim ki 11. sini düzenlediğimiz Yaz Spor Okulları 1. Dönem kayıtlarımız tamamlanmış olup 2. Dönem kayıtlarımız devam etmektedir. 2. Dönem eğitimlerimiz ise 15 Ağustos-4 Eylül arasında gerçekleşecektir? dedi.

 

1. DÖNEMDE 312 SPORCUYA HİZMET VERİLİYOR

?Yüzme, Basketbol, Masa Tenisi, Voleybol, Kort Tenisi, Taekwondo, Jimnastik ve Herkes İçin Spor(HİS) olmak üzere 8 farklı branşta Yaz Spor Okullarını sürdürmekteyiz? diyen Aktaş; ?Yaz spor okulları 1.dönemi kapsamında; Yüzme branşımızı Otel Angelacoma´nın Yüzme Havuzunda, Basketbol, Masa Tenisi ve Voleybol çalışmalarını Kültürpark içi Belediye Spor Salonunda, Kort Tenisi çalışmalarını Kültürpark içindeki tenis kortumuzda, Taekwondo Alanyurt Yunus Emre Spor Kompleksinde, Jimnastik çalışmalarını Kültürpark içi Belediye Spor Salonumuzda sürdürüyoruz. Şu anda Yaz Spor Okulları 1. Dönem için; toplamda 312 sporcumuza hizmet vermekteyiz? şeklinde konuştu.

 

BASKETBOLDA 62 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

?Bildiğiniz üzere kısa bir süre önce Voleybol kursuna devam eden öğrencilerimizi ziyaret ederek onların çalışmalarını yakinen görme fırsatına kavuşmuştuk? diyen Aktaş; ?Bugünde basketbol branşına devam eden 62 öğrencimizi ziyaret etmek istedik. Bildiğiniz üzere basketbol ülkemizde futboldan sonra en çok ilgi gören spor dalı. Bu kapsamda belediyespor bünyesinde basketbol branşını yetenekli gençler ile kuvvetlendirmek için genç takım seçmeleri yapıyoruz. 1999-2000-2001 doğumlu gençlerimizin katılabildiği seçmeleri geçen sporcu kardeşlerimiz 2016-2017 Basketbol Yerel Liginde İnegöl Belediyespor genç takımı adına müsabakalara katılma hakkı kazanmış olacak. Ben bu vesile ile tüm genç basketbol severlerimizi basketbol seçmelerine beklediğimizi bir kez daha buradan belirtmek istiyorum? diye konuştu.

 

?KULÜBÜMÜZÜN ALTYAPISINA SPORCU KAZANDIRIYORUZ?

Aktaş, ?Yaz spor okullarımıza gelen öğrencilerimizden ilgili spor branşında yeteneklerini ön plana çıkaran ve bu spor branşında ilerleme kaydetmek isteyen çocuklarımızı da kulüp çalışmalarına alarak lisans çıkartıp kulübümüzün lisanslı sporcusu yapıyoruz. Yaz spor okullarımız vesilesiyle kulübümüzün alt yapısına da sporcu kazandırmış oluyoruz. Yetenekli sporcularımız yaz, kış demeden düzenlenen müsabakalarda ilçemizi ve kulübümüzü temsil ediyor? ifadelerini kullandı.

 

Aktaş son olarak; ?Ayrıca bir kez daha buradan 2. dönem kayıtlarımızın devam ettiğini değerli velilerimize hatırlatmak istiyorum. Ben bu vesile ile tüm ilçe halkımızı sağlıklı bir nesil için çocuklarımızı Yaz Spor Okullarımıza kayıt yaptırmaya davet ediyorum? dedi.

 

Aktaş, konuşmasının ardından basketbol topunu alarak serbest atış çizgisinden attığı birbirinden güzel sayılar ile basketboldaki hünerlerini sergilerken, ziyaretin sonunda basketbol tutkunu öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36