YETİM KARDEŞLERİNE SAHİP ÇIKIYORLAR

YETİM KARDEŞLERİNE SAHİP ÇIKIYORLAR

İHH-İNİYAD’ın ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ sloganıyla başlattığı projede 150 öğrencisi bulunan Ortaköy Süleyman Ezim İlk ve Ortaokulu’ndan da destek geldi. Kendileri minik, yürekleri büyük öğrenciler, İNİYAD’a başvurar

Müslüman ülkelerde yaşanan sorunlar nedeni ile milyonlarca çocuk yetim kalırken, İHH-İNİYAD bu yetimlere sahip çıkmak adına 2007 yılında sponsor aile sistemini kurmuş ve binlerce yetim çocuğun geleceğini garanti altına almıştı. Türkiye dahil 43 ülkede yaklaşık 32 bin çocuğun hayırseverlerin katkılarıyla sürekli destek kapsamına alındığı proje, bir süre önce farklı bir boyut daha kazandı ve ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ sloganıyla ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyası başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı desteği ile yürütülen kampanyaya İnegöl’e bağlı Ortaköy köyünde bulunan Süleyman Ezim İlk ve Ortaokulu da duyarsız kalmadı. Okulun minik öğrencileri, kendi harçlıklarını birleştirerek bir yetimi sahiplendi.

İHH-İNİYAD yetkilileri, dün Süleyman Ezim İlk ve Ortaokulunu ziyaret edip öğrencilere projeleri hakkında bilgilendirme yaptı ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür dileklerini ilettiler. Okul bahçesinde öğrencilerle bir araya gelen İHH yetkilileri, okul müdürü Mustafa Polat’a bir de fidan tohumu hediye etti. Bu tohumlardan yetişecek fidanlarla yetim ormanlığı oluşturulacağı ifade edildi.

 

KÜÇÜK YAŞTA İYİLİĞİ ÖĞRENİYORSUNUZ

Okul bahçesinde yapılan programda bir konuşma yapan Ortaköy Süleyman Ezim İlk ve Orta Okulu Müdürü Mustafa Polat, dünya üzerinde birçok yetim olduğunu belirterek; “Türkiye’de ve diğer ülkelerde de bir çok yetim var. Dolayısıyla onlara sizler yardım ediyorsunuz. Para veriyorsunuz. Böylece küçük yaştan itibaren iyiliği, yardımseverliği öğreniyorsunuz. Bu bizim hoşumuza gidiyor. Onun için böyle bir kampanyaya destek verdik. Şimdide kampanyayı düzenleyen derneğimiz sizlere bu konuda bilgi verecek” dedi.

 

32 BİN YETİME BAKILIYOR

İHH-İNİYAD Başkanvekili Burak Kılınç ise, 20 yılı aşkın bir süredir dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın; savaş, doğal afet, hastalık, kronik açlık, yoksulluk ve benzeri krizler nedeniyle yetim kalan çocuklara sağlık, gıda, eğitim ve güvenli ortamlarda barınma imkânı sağladığını söyledi. Vakfın bu çalışmaları kapsamında 2007 yılında yetim çocuklara kendi ayakları üzerinde durana dek düzenli destek sağlayabilmek amacıyla ‘Sponsor Aile Sistemi’ uygulamasını hayata geçirdiklerini kaydeden Kılınç, “Bu uygulama ile şimdiye kadar Türkiye dahil 43 ülkede yaklaşık 32 bin çocuğumuz hayırseverlerimizin katkılarıyla sürekli destek kapsamına alındı. Dünya genelinde 135 ülke ve bölgede yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren ve her geçen gün onlarca çocuğun hamiliğini üstlenen İHH, Türkiye’nin tüm kesimlerini yetim seferberliğine dahil edebilmek amacıyla 2013 yılı Kasım ayı itibariyle yeni bir kampanya başlatıyor. Anaokulları, ilköğretim ve lise düzeyindeki okullarda ve Kur’an Kursunda okuyan öğrencilerin katılabileceği Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı destekli ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyası kapsamında çocuklar ve gençler dünyanın herhangi bir yerindeki yetim kardeşlerine yardım eli uzatabilecek. Kampanya ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık ve benzeri sebeplerle hem Türkiye’de, hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde anne-babasını kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türkiyeli arkadaşları, yani sizler tarafından karşılanmasını ve bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegâne köprü hâline gelmesi hedefleniyor” dedi.

 

HER YETİM İÇİN BİR FİDAN DİKİLECEK

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ve desteği ile yürütülecek olan ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ isimli kampanyaya katılan öğrencilerin 1 yıl boyunca aylık 90 TL katkı sağlayarak dünyanın herhangi bir yerinde kötü koşullarda yaşam mücadelesi veren yaşıtlarının büyümesine destek olabileceklerini aktaran Burak Kılınç; “Kampanyanın ikinci aşamasında ise öğrencilerin desteğiyle büyüyen her çocuk için Türkiye’de bir fidan toprağa ekilecek. Bir yetime kardeş olan sınıflara, vakfımızın göndereceği fıstık çamı tohumlar öğrenciler tarafından yetiştirilerek toprakla buluşturulacak. Amacımız; çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen, duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas alan ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyası ile daha fazla yetime destek sağlanması ve yetim çocuklara yönelik yardımların yaygınlaştırılması hedefleniyor” ifadelerinde bulundu.

“Bugün burada Ortaköy Süleyman Ezim İlk Ve Orta Okulu’nun bu kampanya verdiği desteği duyurmak ve kampanyanın başladığını kamuoyuyla paylaşmak adına toplandık” diyen Burak Kılınç, “Katkılarından dolayı başta Okul Müdürümüz Mustafa Polat olmak üzere tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve özellikle öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Özellikle Dua etmelerini imkanları varsa da bu tür çalışmalara maddi destek yapmalarını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07