www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yetimler İçin Fidan Dikildi

Yetimler İçin Fidan Dikildi

Müsiad İnegöl şubesi ile İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği tarafından ´Her yetimin dikili bir ağacı olsun´ sloganıyla 410 adet fidan dikerek, yetim hatıra ormanı oluşturuldu.

Hamzabey Kırsal Mahallesi mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikim programına İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, MÜSİAD üyeleri, İHH üyeleri ile öğrenci ve veliler katıldı.

Programda açıklamalarda bulunan MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Mehmet Döngel, "Vatandaşlarımıza ağaç ve orman sevgisini aşılamak, fidan dikme alışkanlığını kazandırmak, ormancılığın tanıtımına katkı sağlamak, yetim çocukların hem çevreye katkı sağlamaları, hem de yeşil bir doğa çalışmaları içerisinde filli olarak bulunmalarını sağlamak için ´Yetim hatıra ormanı´ oluşturduk. ´Yetimler bizlere Allah´ın birer emanetidir´ anlayışı ile yola çıktık. İnegöl İHH ile yaptığımız istişareler sonucunda, küçük de olsa bu hatıra ormanını oluşturma kararı aldık ve bu günde oluşturduk. Mutluyuz, katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı ise, "Şuan dünyada 400 milyon civarında yetim bulunmaktadır. Bu yetimlerin büyük bir çoğunluğu İslam dünyasındadır. Doğal afetler ve savaşlar sonucunda yetim kalan çocuklarımız kendilerine sahip çıkılmasını beklemektedir. Bizim sahip çıkmadığımız yetimlere başkaları sahip çıkmaktadır. Onları, ya insanlık dışı anlayışlara mahkum etmekte yada kendi çıkarlarına alt etmek için yetiştirmektedirler. Şunun farkında olalım ki Hristiyan dünyası bizden çok daha fazla yetime sahip çıkar durumdadır. Yetime sahip olmalarından dolayı dünyaya da hükmeder durumdadırlar. Biz İHH olarak bugün tüm dünyada 94 bin yetime sahip çıkabilmekteyiz. Elbette bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bizlerde İnegöl İHH olarak 1200 tane yetim çocuğumuzu himaye etmekteyiz. İstedik ki onlar adına bir hatıra ormanı oluşturalım. Bu projede yer alan MÜSİAD İnegöl Şubesi´ne, İnegöl Orman İşletme Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00