YETİMLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

YETİMLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

İnegöl Belediyesi, İnegöl İHH işbirliğinde düzenlenen organizasyonda 300 yetim ve ailesini iftar sofrasında ağırladı.

?Yetimler gülerse dünya güler´ sloganıyla hazırlanan iftar, Royal Otelde gerçekleştirildi.

İftar Programında konuşan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, ?Bugün 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü? Hayırseverler için bir köprü vazifesi gören İHH´nın iyilik kervanı her yıl olduğu gibi bu Ramazanda dünyanın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahipleri ve yetimler için yola çıktı. 105 farklı ülke ve bölgede hayırseverlerimizin emanetlerini ihtiyaç sahipleri ve yetimlere ulaştırıyor? dedi.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde ve Türkiye´deki gezici aşevlerinde iftar programları düzenlediklerini aktaran Tatlı, ?İnegöl İHH olarak nasipse 30 Haziran´da heykel önünde 2 bin 500 kişilik iftarımız olacak. Dün ise İnegöl´deki 120 civarında yetim kardeşimize bayramlık elbise aldık. Bayanlarımız bu kardeşlerimizi giyindirdi. Fakat utandıklarından sıkıldıklarından çekindiklerinden ötürü aramızda olamayan kardeşlerimiz var.?

CENNETİN ANAHTARLARISINIZ

?Lütfen utanmayın, sıkılmayın, çekinmeyin. Sizler yeryüzünün emanetlerisiniz bizlere? Sizler bizler için cennetin anahtarlarısınız. Sizler sayesinde kalplerimiz yumuşuyor. Utanması gereken sıkılması gereken mahcup olması gereken siz değil, asıl bizleriz.  Allah sizlere çok büyük bir önem veriyor. O kadar önem veriyor ki tam 23 ayetle sizlerden bahsediyor. Her şeyden önce Peygamberimizin de bir yetim olduğunu unutmamalıyız.? ?Bu duygu ve düşüncelerle geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu iftarın verilmesinde katkısı olan İnegöl Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş beyefendiye de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum? diye konuştu.

AKTAŞ, ?BENDE YETİMİM?

Ramazan ayının 15´inci günün İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Dünya Yetimler Günü ilan edildiğini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Ben de 17 yaşında babasını kaybetmiş birisiyim. Eğer yetimlikse ben de yetimim. Bu tabi cenabı Allah´ın bir takdiri. Tabi gönül arzu eder ki babalarımız ve annelerimiz hep yanımızda olsun.?

?Yaşlanmış halimize kadar hep onlarla beraber olalım isteriz ama Cenabı Allah kime ne ömür takdir etmişse herkes onu yaşıyor. Şuanda önemli olan o yetimleri kazanabilmek ve o yetimleri hayata hazırlayabilmek. İHH´nın da böyle bir projesi olduğu için birlikte bu akşam sizlerle buluştuk? diye konuştu.

YURT DIŞI İFTARLARI

Aktaş, İnegöl Belediyesi bütün coğrafyalara el atmaya çalıştığını ifade ederek, Kosova´da, Bosna Hersek´te, Bulgaristan´da, Sudan´da ve Gürcistan´da iftar verdiklerini ve erzak dağıtımları yaptıklarını anlattı.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32