www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YETİMLER İHH İLE GÜLECEK

YETİMLER İHH İLE GÜLECEK

Hayırsever insanların yardımları ile dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren İHH, Ramazan Ayı´nda 2 bin yetim çocuğun yüzünü güldürmeye hazırlanıyor.

Türkiye başta olmak üzere, dünyanın bir çok bölgesinde din, dil, ırk gözetmeksizin yardım ulaştıran iyilik hareketi İHH, Ramazan ayı içerisinde İnegöl´de dahil olmak üzere, toplam 2 bin yetim çocuğa bayramlık kıyafet hediye edecek.

Bayram´da 2 Bin Yetim Sevinecek

Ramazan ayında yapacakları çalışmalara dair açıklama yapan İHH İnegöl Şube Başkanı İlhan Tatlı, ?Biz İnegöl İHH olarak, İnegöl´de 200´e yakın yetim çocuğa bakıyoruz. Bununla birlikte dünyanın 45 ülkesinde de 1200 yetim çocuğa bakıyoruz. Yetimlerimizin her ay düzenli bir şekilde paralarını yatırıyoruz. Bunun yanı sıra kurbanda et ihtiyaçlarını karşılıyoruz, Ramazan´da erzak ihtiyaçlarını karşılıyoruz, bayramlarda bayramlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz, kış aylarında kışlık elbise ve kışlık yakıtlarını karşılıyoruz, sağlık ihtiyaçları varsa da anlaşmalı olduğumuz sağlık kuruluşlarından onların sağlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yani yetim bir çocuğun A´dan Z´ye bütün ihtiyaçlarını bu şekilde karşılıyoruz. Bu Ramazan ayında İnegöl´de 250, Türkiye´nin çeşitli bölgelerinde 750 ve Afrika´da 1000 yetimimize bayramlık kıyafet alarak sevindirmek istiyoruz. Bu konuda tüm ilçe halkımızın desteklerini bekliyoruz.?dedi.

----------------------------------------------------

İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı, İnegöl´de 200 ve 35 ülkeden toplam bin 200 yetim çocuğa İnegöl olarak baktıklarını ve her ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti.

45 Ülkeden 1200 Yetim Çocuğa Bakıyoruz

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı, "Biz İnegöl İHH olarak, İnegöl´de 200´e yakın yetim çocuğa bakıyoruz. Bununla birlikte dünyanın 45 ülkesinde de 1200 yetim çocuğa bakıyoruz. Yetimlerimizin her ay düzenli bir şekilde paralarını yatırıyoruz. Bunun yanı sıra kurbanda et ihtiyaçlarını karşılıyoruz, Ramazan´da erzak ihtiyaçlarını karşılıyoruz, bayramlarda bayramlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz, kış aylarında kışlık elbise ve kışlık yakıtlarını karşılıyoruz, sağlık ihtiyaçları varsa da anlaşmalı olduğumuz sağlık kuruluşlarından onların sağlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yani yetim bir çocuğun A´dan Z´ye bütün ihtiyaçlarını bu şekilde karşılıyoruz" dedi.

Yetimler İHH ile Gülecek

Ramazan ayında 2 bin yetim çocuğa bayramlık kıyafet alacaklarını kaydeden Tatlı, "Ağrı´nın Doğubayazıt ilçesinde 150 çocuğa, Ağrı merkezde 150 çocuğa, Ağrı´nın Patnos ilçesinde 150 çocuğa, Bitlis´te 200 çocuğa, Mardin´de 200 çocuğa, Giresun´da ise 150 çocuğa bayramlık kıyafet alacağız. Buna ilave olarak Afrika´da yetim çocuklara kıyafet alacağız. Toplam 2 bin yetim çocuğa bayramlık kıyafeti almış olacağız" şeklinde konuştu.

4 Kişi Yurt Dışında Şahitlik Edecek

İnegöl´den 4 kişinin yurt dışına giderek yapılan hayırların teslimine şahitlik edeceğini belirten Tatlı, "İnegöl´de de halkımızın bağışlarını ulaştıracak ve buna şahitlik edecek olan 4 arkadaşımız yurt dışına gidecekler. Bir tanesi Nijer, bir tanesi Sri Lanka, bir tanesi Filipinler ve bir arkadaşımızın da gideceği yer şuan netleşmedi, ama o da kesinlikle gidecek. Bu arkadaşlarımız gidecekler, İnegöl halkının bağışlarını kendi elleri ile dağıtacaklar. İnegöl´e geldikleri zaman da bu arkadaşlarımız basın mensuplarının karşısına geçip, hem şahitlik edecekler hem de yaşadıklarını anlatacaklar" dedi.

İnegöllü Vatandaşlara Çağrı

Tatlı, İnegöllü hayırseverlere çağrıda bulunarak, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: "İnegöl´ümüzdeki yetim çocuklarımız ve saydığımız ülkemizdeki yetim çocuklarımız başta olmak üzere geri kalan dünyanın bir çok noktasındaki yetim çocukların bayramlık kıyafetlerini hediye etmeleri konusunda yardımlarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01